ANAP Kongresi yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

ANAP Kongresi yarın başlıyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 03, 2001 13:55

Mesut Yılmaz'ın yanı sıra dört adayın daha genel başkanlık için yarışacağı kongre yarın ve pazar günü yapılacak.

Haberin Devamı

Genel Başkan Mesut Yılmaz ile birlikte beş kişinin genel başkanlığa adaylıklarını açıkladığı ANAP 7. Olağan Büyük Kongresi 4-5 Ağustos tarihlerinde toplanacak.

Yenimahalle'de ki ASKİ Spor Salonu'nda toplanacak olan kongre için son hazırlıklar ANAP Genel Başkan Yardımcıları Mastafa Taşar ve Selçuk Pehlivanoğlu ile Genel Sekreter Abdülkadir Baş'ın denetiminde sürdürülüyor. Bu amaçla bugün, Mustafa Taşar başkanlığında ANAP Genel Başkan Yardımcıları ve parti çalışanları genel merkezde biraraya gelerek kongre ile ilgili olarak son durumu gözden geçirdi.

Kongrede, Genel Başkan Mesut Yılmaz ile birlikte şu ana kadar Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, Trabzon Milletvekili Eyüp Aşık, MKYK üyesi Vehbi Dinçerler ile eski MYKY üyesi ve sanatçı Necla Akben genel başkanlık adaylıklarını açıkladı.

KONGRENÄ°N GÃœNDEMÄ°

Genel Başkanlık seçimi, kongrenin ilk günü olan 4 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

1226 delegenin oy kullanacağı kongrede ilk ve ikinci turda genel baÅŸkanlık için salt çoÄŸunluk oyu aranacak. Ä°lk iki turda genel baÅŸkanın seçilememesi durumunda ise üçüncü tura geçilecek ve en çok oyu alan aday genel baÅŸkan olacak.Â

Kongrenin ilk günü Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Disiplin Kurulu (MDK) için adaylık başvuruları da gerçekleştirilecek.

Kongrenin ikinci günü ise 50 kişilik MKYK ile 13 kişilik MDK seçimleri gerçekleştirilecek.

MKYK'nın 50 üyeliği için 40 üye çarşaf listeden seçilirken, 10 MKYK üyesi, genel başkanın kontenjanından göstereceği 20 kişilik listeden seçilecek.

SALON DÃœZENÄ°

Delege, konuk, onur üyeleri ve basın mensuplarının tamamı resimli olarak hazırlanan elektronik kartlar ile kongre salonuna girebilecek.

Salonun ortasındaki bölüme delegelerin dışında kimse alınmayacak.

Gençlik kollarından 500 görevli ise Ankara dışından gelecek olan delegelere ve misafirlere yardımcı olacak.

Delegeler için 650 kişilik çadır lokantanın kurulacağı kongrede,ayrıca kumanya dağıtımı için bir birim oluşturulacak.

Basın mensupları için internet erişimi, faks ve telefonların bulunacağı bir oda hazırlanacak.

TRT ile yapılan anlaşma sonucu yedi ayrı kamera ile görüntülenecek olan kongreden, isteyen basın kuruluşları görüntü alabilecekler.

Kongre salonuna, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçimlerinin yapılacağı ikinci gün, delegeler vebasın mensuplarının dışında kimse alınmayacak.

Kongre salonunun dışında bir sağlık ekibi ve itfaiye hazır bulunacak.

Otobüsler genel merkez ile kongre salonu arasında kongre süresince ring seferleri yapacak.

'TÜRKİYEM' GÖSTERİSİ

Mesut Yılmaz için yeni uyarlaması yapılan ''Arım, Balım, PeteÄŸim''ile ''Haydi Anavatan'' ÅŸarkıları kongrede ağırlıklı olarak çalınacak.Â

Kongrenin açılışında 200 sanatçıdan oluşan bir topluluk müzik tarihinden kesitlerin sunulacağı ''Türkiyem'' isimli bir gösteri sunacak. Bu gösteri için salonda büyük bir platform oluşturulacak.

Kongrede, Anavatan Partisi dönemi icraatlarını kapsayan bir sinevizyon gösterisi de sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!