ANAP: Genelkurmay haklı

Güncelleme Tarihi:

ANAP: Genelkurmay haklı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Genelkurmay'ın Çiller hakkındaki ‘CIA ajanı soruşmasını' haklı bulduklarını belirten ANAP Grup Başkanvekili Ülkü Güney, ‘‘Sorunu DYP çözmeliydi ama yapılan işlem demoratik ve doğru'' dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Topuz da, Çiller'in istia etmesi gerektiğini söyledi.

ANAP Grup Başkanvekili Ülkü Güney, Genelkurmay Başkanlığı'nın Tansu Çiller ile ilgili ‘CIA ajanı soruşturması'na hak verirken, ‘‘Sorunu DYP çözseydi, daha şık ve demokratik olurdu'' dedi. Yapılan işlemin demokratik ve doğru olduğunu kaydeden Güney, fezleke gelmesi halinde olumlu oy vereceklerini söyledi.

DYP'nin Çiller hakkındaki iddiaların üzerine daha önce gitmesi gerektiğini savunan Güney, ‘‘Benim siyasi ahlakıma göre, bu konuların askeri mahkemelere kalmaması gerekirdi'' derken, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Agah Oktay Güner de, bu konunun çok derin ve ciddi bir olay olduğunu vurguladı. ‘‘7-8 yasada değişiklik gerekiyor, böyle önemli konuları tek toplantıda sonuçlandırmak mümkün değil'' diyen Güner, Çiller'in hakkında CIA ajanlığı idiasıyla soruşturma açılması konusundaki bir soruya, ‘‘Biz Erbakan ve Çiller'le bunun mücadelesini yaptık. Hukukun bir gün onlara da lazım olacağını söylemiştik. ANAP şimdi hukukun işletilmesini savunmaktadır'' yanıtını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Topuz ise dünkü basın toplantısında, Çiller'in istifa etmesi gerektiğini söyledi. ‘‘Ateş olmayan yerden duman çıkmaz'' sözünü hatırlatan Topuz, ‘‘İddialar hangi boyutta olursa olsun, bunlardan kurtulmanın yolu, koltuğa yapışmak olmaz'' diye konuştu.

DYP Grup Başkanvekili Saffet Arıkan Bedük, Çiller'in ve DYP'nin demokrasi mağduru olduğunu söyledi. İddiaları deli saçması olarak değerlendiren Bedük, ‘‘Genelkurmay, Çiller'in CIA ajanlığı konusunda soruşturma değil inceleme başlattı'' dedi.

Köstebek soruşturması askerde

İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanvekili Bülent Orakoğlu'nun tutuklanmasıyla alevlenen ‘Casus Kulak Skandalı'yla ilgili soruşturmalar için, topu Genelkurmay'a attı. Başesgioğlu, ‘‘Olayla ilgili raporu Genelkurmay'a sunduk. Askeri suç kapsamına girdiği için, bizim artık yasal olarak yapabileceğimiz bir şey yok. Soruşturma, Genelkurmay Başkanlığı tarafından yürütülecek'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!