ANAP, 3 daha arttı

Güncelleme Tarihi:

ANAP, 3 daha arttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Çiller'in RP ile koalisyon ısrarından vazgeçmemesi üzerine bir süre önce DYP'den kopan Tekin Enerem, Ömer Demir ve Nuri Yabuz, dün düzenlenen törenle ANAP'a katıldı. Törende konuşan Enerem, ANAP'la aynı misyonu temsil ettiklerini hatırlattı, ‘‘Bu bir katılma değil, yeniden bir araya gelmedir'' dedi.

Başbakan Mesut Yılmaz, ‘‘merkez sağın adresi ANAP'tır'' diyen üç DYP eski milletvekilinin katılımıyla Meclis'teki sandalye sayısını 139'a çıkardı.

ANAP'ın daha önce ‘‘partimize gelecekler'' dediği beş milletvekilinden üçünün katılım töreni grup toplantısında yapıldı. Bir süredir bağımsız olan DYP eski milletvekilleri Ömer Demir, Tekin Enerem ve Nuri Yabuz, ANAP'a geçti. Adı ANAP'a katılacaklar arasında geçen Yaman Törüner'e parti içinde büyük tepki olduğu, Demir Berberoğlu'nun ise Ankara dışında olması nedeniyle törene katılamadığı öne sürüldü.

Katılım töreninde konuşan milletvekillerinden Ömer Demir, ‘‘Türk milliyetcisi olarak merkez sağın ANAP'ta bütünleşmesine bir damla katkım olursa bahtiyar olurum'' dedi. Nuri Yabuz ise DYP'yi RP'nin güdümüne girdiği ve ülkede sıkıntı yarattığı için terkettiğini söyledi. Yabuz, ANAP'ta samimi sıcak ilişkiler ve dürüst bir yönetim anlayışı bulacağını umduğunu söyledi. Bir dönem Tansu Çiller'in sağ kolu olan Tekin Enerem ise bundan sonra ülkeye ANAP'ın bağrağı ve rozeti altında hizmet vereceğini söyledi. ANAP'la aynı felsefe ve aynı misyonu temsil ettiklerini, ancak 1980'den sonra suni olarak yollarının ayrıldığını belirten Enerem, ‘‘Bu bir katılma değil, yeniden biraraya gelmedir. Yüreğimizle beynimizle zaten birlikteydik'' dedi. Mesut Yılmaz ise üç milletvekilinin ANAP çatısında politika yapmasından büyük memnuniyet duyduğunu ve güç aldığını söyledi. Yılmaz, milletvekillerine birer buket çiçek verirken, parti rozeti de taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!