Anaokulunda tüyler ürperten görüntü

Güncelleme Tarihi:

Anaokulunda tüyler ürperten görüntü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 15:10

Çekmeköy'de bir anaokulunda çocukların topluca bir çocuğu dövülmesine dair görüntüler velileri isyan ettirdi. Veliler olayı karakola ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Okul yönetimi söz konusu olaya müdahale etmeyip teşvik eden öğretmen ile ilişiğin kesildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

İstanbul Çekmeköy'de anaokulunda kaydedilen bir görüntü velileri dehşete düşürdü. Görüntülere göre bir çocuk, diğer çocuklar tarafından topluca dövülüyor. Sınıftan sorumlu öğretmen ise bu olaya müdahale etmek bir yana olayı teşvik ediyor.

Mynet'in haberine göre, Mehtap Uluğturhan adlı bir veli, çocuğunun da gittiği anaokulunda yaşanan olayı şöyle anlattı:

"22.04.2016 Cuma günü 4 yaşındaki kızım, eğitim gördüğü anaokulunda yaşanan bir olaydan bana bahsetti. Bütün sınıfın çocuklarının kendi öğretmenlerinin 'bu çocuğu dövün' cümlesini kurduktan sonra hep birlikte dövdüklerinden söz etti. Bunun üzerine ertesi gün diğer velileri aradım. Cuma günü böyle bir olay yaşanmış mı, çocuklarına sormalarını istedim. Aradığım veliler bana dönerek olayı doğruladılar. Fakat ben arayana kadar haberleri yoktu. Sebebi de öğretmenlerin okulda yaşananları ailelerine anlatmamalarını istemeleriymiş. Bunun üzerine kurumun sahibi (...) Hanım'ı aradım olayı anlatarak bilgi istedim. Kendisi bana, 'ben de oradaydım, o öğretmenin eteğinden tutup şaka yapıyordu, arkadaşları da onu yakalamak için peşinde koşuyordu' dedi ve çocuğun o anlarda gülümsediğini iddia etti. Ben de kızımın anlattıklarından yola çıkarak siz orada yokmuşsunuz, çocuklar şiddetli bir şekilde çocuğu dövmüşler ve çocukta gülmüyormuş gayette ağlıyormuş dedim. Bunun şakası bile çok çirkin dedim. (...) Hanım da, 'böyle bir şey yaşandığını hiç zannetmiyorum kurumumuza gelin görüşelim' dedi. Ben de bir başka veliyle birlikte pazartesi sabah saatlerinde (dün) okula gittim. Okula girdiğimizde öğretmenler ve kurum müdürü bizi direk tepkili karşıladı. Sonra biz kamera kayıtlarını görmek istedik ve bize geriye dönük izlemeyi bilmediklerini söylediler. Bunun üzerine bilgisayarcı getirmeye gittik. Bilgisayarcı bu görüntüyü buldu, biz de o esnada arkadan cep telefonuyla kameraya kaydettik. Daha sonrasında şiddete maruz kalan çocuğun velisine de ulaştım. Onlar ve ben birlikte karakola giderek bu durumdan şikayetçi olduk."

Haberin Devamı

Anaokulunda tüyler ürperten görüntü


 

Haberin Devamı

Veli daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'nü aradığını ve olaydan bahsettiğini, helefona çıkan yetkilinin bu kurumun kaçak olduğunu ve şikayet dilekçesi verilmesi durumunda kapatılması yönündeki adımların daha da hızlandırılacağını söylediğini anlattı. Uluğturhan, müdürlüğe dilekçe verdiğini karakola da şikayette bulunduklarını aktardı. 

Haberin Devamı

Anaokulunun yönetimi ise olayın videosunun doğru olduğunu ancak bu görüntünün yaşanmasına neden olan öğretmenin görevine derhal son verildiğini ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!