AÖF sonuçları için bekleyiş son buldu

Güncelleme Tarihi:

AÖF sonuçları için bekleyiş son buldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2019 11:59

AÖF sonuçları için bekleyiş bugün son buldu. Öğrenciler, sınav sonuçlarını Anadolu Üniversitesi öğrenci otomasyonu sisteminden takip edebilirler. Sisteme erişim için ise iki bilgi yeterli. T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci şifresi ile giriş yapacak ve bireysel notlarını görüntüleyebilecek.

Haberin Devamı

12-13 Ocak tarihli AÖF sınav sonuç tarihine yönelik araştırmalar bugün de devam ediyordu. AÖF sonuçlarında geçtiğimiz yıl bir sürpriz yaşanmış, sonuçlar 10 gün içerisinde erişime açılmıştı. Bu yıl ise 11 gün içerisinde açıklandı.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Öğrenciler, sınav sonuçlarını Anadolu Üniversitesi öğrenci otomasyonu sisteminden takip edebilirler. Sisteme erişim için ise iki bilgi yeterli. T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci şifresi ile giriş yapacak ve bireysel notlarını görüntüleyebilecek.



HARFLER NE ANLAMA GELİYOR?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC notları ilgili dersten geçtiğiniz anlamına gelmektedir. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçmenize gerek yoktur. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

AÖF’TE NOT YÜKSELTME YAPILIYOR MU?

AÖF Öğrenci Değerlendirme Sisteminde bir öğrencinin bir dersten başarı notunun hesabında, derse kayıtlı tüm öğrencilerin puanları etkilidir, sınava giren tüm öğrencilerim ortalaması temel alınmaktadır. Bu sistemde bir dersten başarı notunun hesabı, o bölüm ve programda o dersi alan tüm öğrencilerin başarı notunun hesabına bağlıdır. Bu nedenle ara ve dönem sonu sınavları dışında, bir grup öğrencinin ayrılarak, ayrı bir sınav yapılması söz konusu değildir.

ARA DÖNEMDE GEÇİŞ YAPILABİLİR Mİ?

“Anadolu Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Programlarına Yatay Geçiş, Programlar Arası Yatay Geçiş, Dikey Geçiş, Çift Anadal Ve Yandal Programları İle Değişim Programlarında Öğrencilik, Özel Öğrencilik, Eşzamanlı Öğrenimde Öğrencilik, Ders Transferi Ve Dersten Çekilme Usul Ve Esaslarına İlişkin Yönerge” sinin 4. Maddesinde “Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Önlisans ve Lisans Programlarına Bahar Döneminde kurum içi/kurumlararası/merkezî yerleştirme puanıyla yatay geçişle öğrenci alınmaz.” Denilmektedir.

Haberin Devamı

BAŞARILI OLMAK İÇİN GEÇME NOTU NEDİR?

Haberin Devamı

Açıköğretim Sisteminde "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır.

"Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 30'dur.

30’un altındaki başarı notlarının harf notu karşılığı FF’tir.

Harf notları bir dönem sonunda oluşan başarı notunuza göre belirlenmektedir. Her bir ders için öğrencilerin başarı notunun harf notunun karşılığı, o dönem dersi alan öğrencilerin başarı düzeyine göre değişebilmektedir.

Bir örnekle anlatacak olursak, öğrencinin Türk Dili I dersinin 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki başarı notu 70 ve o dönem için bu başarı notunun karşılığı “BB” harf notu olabilir. Yine aynı dersten 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki başarı notu 80 olan bir öğrencinin 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki harf notu ise “BB” olabilmektedir.

Haberin Devamı

Başka bir örnek de verecek olursak, aynı dönemde bir dersten alınan 58 başarı notu CC harf notuna karşılık gelirken aynı dönem başka bir dersten alınan aynı 58 notu BB harf notuna karşılık gelebilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!