Anadolu Sağlık’tan ücretsiz tarama

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Sağlık’tan ücretsiz tarama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2010 17:34

Anadolu Sağlık Merkezi, gezici sağlık aracıyla binlerce kişiyi ücretsiz sağlık taramasından geçirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Anadolu Vakfı bünyesindeki Anadolu Sağlık Merkezi, gezici sağlık aracıyla binlerce kişiyi ücretsiz sağlık taramasından geçirip, tedavilerini de gerçekleştirmek amacıyla 2011 yılında 5.4 milyon TL kaynak ayırdı.

Anadolu Grubu'nun Gebze'deki Anadolu Sağlık Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, sağlık alanındaki yatırımlarına devam edeceklerini belirterek, gezici sağlık aracının hizmete girmesiyle binlerce kişinin ücretsiz olarak sağlık taramasından geçirileceğini söyledi.

Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şanal ise Anadolu Vakfı'nın hizmetleri hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Vakfın temel misyonunun eğitim ve sağlık alanlarında insanlara katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Şanal, "Kuruluşumuzdan bu güne 15 bin öğrenciye karşılıksız burs vermiş bulunmaktayız. Halen 850 burslu öğrenciye sahibiz. Önümüzdeki yıllarda bu rakamı binin üzerine çı

/images/100/0x0/55ea733af018fbb8f880bd45
kartmayı hedefliyoruz. Günümüze kadar yaptığımız harcamaların TÜFE endeksi ile düzeltilmiş cari değeri 450 milyon TL'yi bulmakta. Yaptığımız tüm eserleri Anadolu Sağlık Merkezi haricinde devlete bağışladık" dedi.

Haberin Devamı

Şanal, 2011 yılı Anadolu Vakfı bütçesini 30 milyon TL olarak belirlediklerini de belirterek, "Bu rakamın 5,4 milyon TL'sini maddi imkanı olmayan hastalara bedelsiz bakım hizmetleri bütçesi olarak ayırdık. Bu bütçeyi, tedavi için Anadolu Vakfına başvuruda bulunanların yanı sıra, Gezici Sağlık Aracımız ile yapacağımız taramalarda rastlayacağımız hastaların tedavisinde kullanacağız" diye konuştu.

Anadolu Vakfı Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Direktör Necmettin Özçelik ise 31 yıl önce yola çıkan Anadolu Vakfı'nın kar amacı gütmeden başlattığı Anadolu Sağlık Merkezi projesi ile en büyük idealini gerçekleştirmenin gururunu yaşadığın belirterek,

"Anadolu Vakfı’nın amacına uygun olarak, sağlık alanında kurumsal sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek ve Anadolu Sağlık Merkezi hizmetlerinden yardıma muhtaç vatandaşlarımızı da faydalandırmak için, vakıf bünyesinde kurumsal bir yapı oluşturulmasına karar verildi" dedi.

Haberin Devamı

Anadolu Sağlık Merkezi Genel Direktörü Dr. Hasan Kuş, hastanenin ileri teknoloji cihazlarını basın mensuplarına tanıttı. Yüksek tıp teknolojisini aynı çatı altında toplayarak Türkiye’de bu konuda çıtayı yükselttiklerini belirten Dr. Hasan Kuş “Biz, Sağlığın Merkezi olmak demek, Teknolojinin de Merkezi olmak demektir” diyoruz. Tıbbi teknolojik yatırımlarımızı da bu doğrultuda sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Sağlık Merkezi’ndeki görüntüleme teknolojisindeki gelişmelerle ilgili de bilgi veren Dr. Hasan Kuş, 3 Tesla MR ve Flash CT’yi hastalarının hizmetlerine sunduklarını söyledi. Dr. Hasan Kuş bu cihazlarla birlikte Anadolu Sağlık Merkezi’nin teknolojiye yaptıkları yatırımların 5 yılda yaklaşık 60 milyon TL’ye ulaştıklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve beraberindekiler, hizmete giren gezici sağlık aracını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!