Anadolu Liseleri için şans

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Liseleri için şans
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Anadolu Liseleri'ni kazanamayan binlerce aday, dün milli eğitim müdürlüklerindeki kayıt danışma bürolarına giderek, puanı tutacak Anadolu Lisesi'ne girebilmek için yeni kayıt yaptırdılar. Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda başarılı olmayan adayların, 4 Eylül'e kadar kayıt yaptıracabilecekleri bildirildi.

Açık kontenjanı olan okullar arasında 5 tercih yapacak olan adaylar, puan sıralamasına göre yerleştirilecekler. Ön kayıt başvurusunda bulunan öğrenciler, Fen liselerine Fen Ağırlıklı Toplam Standart Puan, diğer okullara ise Toplam Ağırlıklı Standart Puan ile yerleştirilecekler. Puanı yeterli olan adaylar, sadece bir okula girebilecek. Komisyon tarafından bir okula yerleştirilen adayların isim listesi, en geç 6 Eylül'de kadar okul müdürlüğüne gönderilecek. Ön kayıt sonucunda kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 7-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

AÇIK KONTENJAN

Öte yandan, Anadolu teknik, Anadolu meslek ve Anadolu imam hatip liseleri için açık kontenjan kadar öğrencinin ön kayıt yaptırmaması halinde, 9 Eylül'de sınava girip, girilmediğine bakılmaksızın, bu okullara kayıt-kabul şartlarını taşıyanlara ön kayıt yapılacak. Ön kayıt bitiminde kayıt kabul komisyonu, adayların ilköğretim okulu diploma notuna göre sıralama yapacak. Bu adayların kayıtları da 10-11 Eylül'de yapılacak. Ön kayıt için başvuruda bulunacak adaylarda şu özellikler aranacak: Kesin kayıt hakkı kazandığı halde yaptıramayanlar, tercih ettiği okullardan herhangi birine kesin kayıt hakkı kazanamayanlar, herhangi bir ortaöğretim kurumuna kesin kayıt yaptırmış olmasına rağmen kayıtlarını geri alanlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!