Anadolu Ajansı İbrahim Kalın haberiyle ilgili düzeltme geçti

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Ajansı İbrahim Kalın haberiyle ilgili düzeltme geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 17:30

Anadolu Ajansı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Daily Sabah'ta kaleme aldığı köşe yazısının bir bölümünü abonelerine yanlış çeviri ile servis etti. Yazıda yer alan, 'Abdullah Öcalan, ilk çağrısını yaptığı Mart 2013'ten bu yana...' kısmı, ajans editörleri tarafından 'Abdullah Öcalan, ilk telefon görüşmesini yaptığı Mart 2013'ten bu yana...' şeklinde çevrildi. Ajans, yaklaşık 5 saat sonra hatasını fark etti ve düzeltme yayınladı.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı, bugün 11.41'de 'İbrahim Kalın, PKK ve DAEŞ'e yönelik operasyonları değerlendirdi' başlığıyla, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, Daily Sabah gazetesinde kaleme aldığı İngilizce köşe yazısını abonelerine servis etti.

YANLIŞ ÇEVİRİ

Ajans, İbrahim Kalın'ın yazısının bir bölümünde geçen, "PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'ın PKK'nın silah bırakması için ilk çağrısını yaptığı Mart 2013'ten bu yana, KCK silahsızlanma sürecini reddeden sayısız açıklama yapmış ve daha fazla sokak şiddeti ve saldırıları çağrısında bulunmuştur" ifadesini yanlış çevirdi. İfadede yer alan, 'ilk çağrısını yaptığı Mart 2013'ten bu yana...' kısmı, ajans editörleri tarafından 'ilk telefon görüşmesini yaptığı Mart 2013'ten bu yana...' şeklinde servis edildi.

DÜZELTME

Haberin Devamı

Ajans, yaklaşık 5 saat sonra yaptığı hatanın farkına vardı ve 'düzeltme' yayınladı. Saat 16.52'de servis edilen düzeltme metninde, "İbrahim Kalın, PKK ve DAEŞ'e yönelik operasyonları değerlendirdi’ başlıklı haberimizde ‘PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'ın PKK'nın silah bırakması için ilk telefon görüşmesini yaptığı Mart 2013'ten bu yana KCK silahsızlanma sürecini reddeden sayısız açıklama yapmış ve daha fazla sokak şiddeti ve saldırıları çağrısında bulunmuştur’ ifadesi, ‘PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'ın PKK'nın silah bırakması için ilk çağrısını yaptığı Mart 2013'ten bu yana KCK silahsızlanma sürecini reddeden sayısız açıklama yapmış ve daha fazla sokak şiddeti ve saldırıları çağrısında bulunmuştur’ şeklinde düzeltilmiştir. Haberimizi düzenleyerek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla" ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!