Anadolu Ajansı, hukuk mücadelesi başlattı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Ajansı, hukuk mücadelesi başlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2001 16:24

Anadolu Ajansı, haberlerini izinsiz kullanan ve uyarılara karşın bu tutumlarını sürdüren basın kuruluşları ile internet sitelerine karşı hukuk mücadelesi başlattı. A.A, haberlerini abone olmadan yayınlayan kuruluşlardan ilk etapta İnternetHaber, Haber 3, Omnis Haber, Haber Türkiye ve Gecce adlı internet siteleri hakkında maddi ve manevi tazminat ile ceza davaları açtı.

Haberin Devamı

Ankara 2., 4. ve 9. Ticaret mahkemelerinde açılan davaların  dilekçelerinde, söz konusu internet sitelerinin, A.A`nın abonelerine geçtiği haberleri hukuka aykırı biçimde yayınladıkları belirtilerek, bu fiillerinin Basın Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu`na göre suç oluşturduğu kaydedildi.  

Bu durumun Ankara 14. Sulh Hukuk Mahkemesi`nce tespit edildiğiifade edilen dava dilekçesinde, davalıların, A.A`ya ait haberleri, internet sitelerinde kullandıklarının bilirkişi raporuyla saptandığınayer verildi.

İnternet Haber, Haber 3, Omnis Haber, Haber Türkiye ve Gecce adlı internet sitelerinin haksız eylemlerinin durdurulması için ihtiyati tedbir kararı verilmesi istenen dilekçelerde, 5`i maddi, 2`si de manevi olmak üzere toplam 7`şer milyar lira tazminatın olay tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle davalılardan tahsili talep edildi.

Anadolu Ajansı Hukuk Müşavirliği yetkilileri, A.A`nın haberlerini hukuka aykırı biçimde kullanan diğer internet siteleri hakkında da hukuki işlemlerin sürdüğünü, haksız fiillerini sürdüren sitelerle ilgili davaların da en kısa zamanda açılacağını belirtti.

Yetkililer, haksız fiilin boyutunun yalnızca kaçak haber kullanmakla kalmadığını, Anadolu Ajansı`nın haberlerini başka internet sitelerine ve diğer kuruluşlara pazarlama ve abone toplama gibi girişimlerde bulunan internet sitelerinin de ortaya çıktığını belirterek, bunun A.A`ya abone olan internet siteleri ve diğer kuruluşlar açısından da haksız rekabet oluşturduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!