Amerikan liseleri ilköğretim okulu açıyor

Güncelleme Tarihi:

Amerikan liseleri ilköğretim okulu açıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kesintisiz 8 yıllık eğitimle orta kısımları kapanan yabancı okullar çare ararken, Üsküdar Amerikan, Tarsus Amerikan ve İzmir Amerikan liseleri, diğer yabancı okullardan daha erken davranarak ilköğretim okulu açma kararı aldılar.

Orta kısımlarına bu yıl son kez öğrenci alan yabancı okullar, Milli Eğitim Bakanlığı ile toplanacak komisyon sonunda kararlarını verecek. Bu arada Üsküdar, Tarsus ve İzmir Amerikan liselerinin 30 yıldır bağlı olduğu, daha önce American Bord Heyeti adını taşıyan, ardından Sağlık ve Eğitim Vakfı adını alan kuruluş, uzun süredir açmayı düşündüğü ilköğretim okulunu ağustos ayının son haftasında uygulamaya geçirdi.

Kadıköy Kızıltoprak'ta bulduğu bir okul binasında anaokulu ve ilkokul birinci sınıf kaydı yapmaya başlayan Özel Üsküdar İlköğretim Okulu, toplam 85 öğrenci alacak. Bu öğrencilerin 35'i anasınıfına, 50'si ise ilkokul birinci sınıfa kabul edilecek. Talebin fazla olacağını göz önünde bulunduran Üsküdar Amerikan Lisesi yetkilileri, 6 Eylül'e kadar yapılacak başvuruları değerlendirerek, önümüzdeki günlerde belirlenecek tarihte kura çekimi yapılması kararını aldı. Noter huzurunda çekilecek kuraya katılmak isteyen veliler, bir bankada belirlenecek hesaba bağış olarak 5 bin dolar (Yaklaşık 835 milyon lira) yatıracak. Okul yetkilileri, paranın kurayı kazanan adaylar için bir yıllık okul ücreti yerine geçeceğini, kazanamayan adayların ailelerine ise geri verileceğini söylediler. Okul yetkilileri, ilköğretim okulunu bitiren adayların Üsküdar Amerikan Lisesi'ne hangi koşullarla alınıp, alınmayacağı konusunda ise bilgi vermediler.

Tarsus Amerikan Lisesi ilköğretim okulunun 5 sınıfına, İzmir Amerikan Lisesi ise birinci ve ikinci sınıflara öğrenci alacak. Üsküdar Amerikan, Tarsus Amerikan ve İzmir Amerikan Lisesi'nin ilköğretim okullarının hepsinde anaokulu da olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!