Amerikan askerleri Bağdat'ta yayan devriye geziyor

Güncelleme Tarihi:

Amerikan askerleri Bağdatta yayan devriye geziyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 18:45

Amerikan askerleri, Iraklıların güvenini kazanmak için artık başkent Bağdat'ın bazı semtlerinde ”yayan” devriye geziyor.

Sert taktikleri yüzünden eleştirilen Amerikan askerlerinin Iraklılara artık daha kişisel yaklaşımda bulunmalarının, Bağdat'ın bazı tehlikeli semtlerini direnişçilerin elinden kurtarma stratejisinin bir parçası olduğu belirtiliyor.
Komutanlık ettiği birliği Bağdat sokaklarında genellikle zırhlı araçlarla dolaşan yarbay Jeffrey Peterson, Amerikan ordusunun “yayan devriyelerle” yeni bir taktik uygulayıp uygulamadığının sorulması üzerine, “Askerlerin insanlarla iletişim içinde olmaları yönünde yeni bir fikir var” dedi.
Zırhlı aracından sokağa inen Peterson, El Hadar bölgesinde halkla sohbet ederken, askerleri ve polis de yasadışı silah araması yaptı.
Sokağa inen Amerikalı komutanlar halka, amaçlarının Irak polisinin desteğiyle güvenliği tesis etmek olduğunu anlatıyorlar.
Şiilerle Sünniler arasındaki mezhep çatışmalarının son zamanlarda yoğunlaşması üzerine, Bağdat'a çevre illerden binlerce takviye asker gönderilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!