Amerikalılar Türk kahvesi içince

Güncelleme Tarihi:

Amerikalılar Türk kahvesi içince
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 00:00

Geçen yıl iki ay boyunca ABD’yi dolaşıp Amerikalılara Türk kahvesi eşliğinde Türkiye tanıtımı yapan “Kahve Turu”, bu sene Eylül ayında Washington’da tekrar başlıyor.

Haberin Devamı

Proje, 10 kişilik gönüllü bir ekip tarafından, bir yemek kamyonu kiralanarak ABD'de “Gezici Türk Kahvesi Evi” adıyla ilk defa gerçekleştirilmişti. İçinde mutfağı bulunan yemek kamyonunun kirası, sigortası, park & içecek dağıtım izinleri ve ulaşım masraflarıyla beraber yaklaşık 30 bin dolara mal olmuş ve tüm masraflar sponsorların desteğiyle karşılanmıştı.

Gönüllüler, üç haftalık süre içinde Washington DC, Baltimore, New York, New Haven ve Boston olmak üzere 5 kente seyahat etti. Tur boyunca yaklaşık 5 bin kişiye kahve ikramı yapıldı. ABD’nin önde gelen dört üniversitesine (Harvard, Yale, George Washington, New York University) kahve gezileri düzenlendi ve kahve aracı büyük ilgiyle karşılandı.

Proje kapsamında T.C. Vaşington Büyükelçiliği, Empire State binası ve Harvard Üniversitesi’nde ‘Türk Kahvesi Kültürü – 16. Yüzyıl‘dan 21. Yüzyıl‘a ve Ötesine’ temalı üç etkinlik düzenlendi ve her etkinliğe çoğunluğu Amerikalı olmak üzere 100'ü aşkın kişi katıldı.

Haberin Devamı

Girişim ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Demokrat Partili Dennis Kucinich tarafından da ABD Kongresi’ne bir bildiri aracılığıyla, Türk ve Amerikan toplumları arasındaki dostluğu ‘kahve sohbetleri’ ile pekiştirmeyi amaçlayan gönüllü bir proje olarak tanıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!