Amerika'dan gelen ilik 'Uğur'u oldu

Güncelleme Tarihi:

Amerikadan gelen ilik Uğuru oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 00:00

Henüz 1 yaşındayken kan kanserine yakalanan ve 2 yılını hastanelerde geçiren minik Uğur Yelmer, ABD’den gelen kemik iliğiyle sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

ANTALYA Fethiye’de oturan ve pazarcılık yapan Ali-Dudu Yelmer çiftinin oğulları Uğur, 1 yaşında kan kanserine yakalandı. Doktorların yaşaması için kemik iliği nakli yapılması gerektiğini belirttikleri Uğur’un anne ve babasına sevindirici haber, ABD’den geldi. ABD’deki bir kemik iliği bankasında uygun ilik bulundu, ancak bu mutlu haberin sevinci kısa sürdü.

Kargo ücretini Bakanlık karşıladı

Aile, iliğin ABD’den Türkiye’ye getirilmesi için 10 bin lirayı bulan kargo ücretini ödeyemedi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde tedavisi sürdürülen Uğur’a nakledilecek iliğin kargo ücretini, Sağlık Bakanlığı karşıladı. Ocak ayı sonunda ABD’den gelen ilik, AÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akif Yeşilipek başkanlığındaki ekip tarafından 2 saate yakın süren ameliyatla Uğur Yelmer’e nakledildi. Ameliyattan bu yana steril odada tutulan ve tamamen sağlığına kavuşan minik Uğur, önceki gün taburcu edildi. Anne Dudu Yelmer, “Emek harcayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yeniden dünyaya geldik
Anne Dudu Yelmer, oğluyla birlikte 2 yılının hastanede geçtiğini, Amerika’dan gelen iliğin bulunuş haberini aldıklarında yeniden dünyaya geldiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!