Ameliyat gerekmez

Güncelleme Tarihi:

Ameliyat gerekmez
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2012 00:00

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Kırgızistan gezisini yarıda kesen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e geçmiş olsun mesajlarını ilettiler.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer ise Cumhurbaşkanı Gül’ün 2 kulağında da iç kulak kaynaklı rahatsızlık tespit edildiğini, tıbbi tedavi sonucu düzelme görüldüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, Gül’ün hastanede kalma gerekçesini, “Testlerin aksamaması ve mikrop kapma tehlikesine karşı tedbir” olarak gösterdi. Teşhis ve tetkiklerin ardından dün sabah 07.00’de Gül’e yeni bir ilaç tedavisi uygulanmaya başlandı. Tuncer’in dün yaptığı açıklama, özetle şöyle:

Basınç yükseldi

“Sayın Cumhurbaşkanımızın duyduğu seslerde yankılanma şeklinde başgösteren şikayetler nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalında muayenesi ve odyolojik incelemeleri yapılmıştır. İncelemede sağ kulakta daha belirgin olmak üzere her 2 kulakta iç kulak kaynaklı rahatsızlık olduğu tespit edilmiştir. Problem yapılan ileri tetkikler sonucunda iç kulaktaki sıvı basıncı yükselmesine bağlanmıştır. Kendilerine tıbbi tedavi planlanmış ve izlenmeye alınmıştır. 24 Ağustos’ta (dün) yapılan odyolojik incelemenin kontrolünde her 2 kulakta düzelmenin başladığı tespit edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın tıbbi tedavisi halen devam etmekte olup kendileri bir süre hastanemizde misafir edilecektir.”

Haberin Devamı

Hafta sonu kalabilir

Çankaya Köşkü kaynakları da Gül’ün hafta sonunu hastanede geçirebileceği bilgisini verdi. Gül’ün hastanede kalmasını, Köşk’teki doktorları ile diğer yakın çalışma kurmayları istedi. Gül’ün düzenli olarak odyometri testinden geçtiğini anlatan kaynaklar, şu bilgiyi verdiler: “Kesinlikle ameliyat gerektirecek bir durum yok. İlaç tedavisi sürüyor. Hastane yetkilileri konuta çıkabileceğimizi söylediler. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı düzenli odyometri testinden geçiyor. Testlerde bir aksama olmaması gerekiyor. Ayrıca Köşk’te ister istemez kabuller olduğu için mikrop kapma ihtimalini de göz önünde bulundurmak zorundayız. Burada kimseyle görüştürmüyoruz. Bu gerekçeler nedeniyle yakın çevresi olarak Sayın Cumhurbaşkanı’nın hastanede kalmasını uygun bulduk.”

Kılıçdaroğlu’ndan telefon

Haberin Devamı

Dün Gül’e geçmiş olsun dileklerini iletenler arasında İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin yanı sıra Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile bakanlar da vardı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gül’ü hastanede ziyaret ederek, durumu hakkında bilgi aldı. CHP’nin resmi internet sitesi aracılığıyla duyurulan açıklamada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kulağındaki rahatsızlığının nüksetmesi nedeniyle Kırgızistan ziyaretini yarıda keserek Türkiye’ye dönen Gül’ü telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!