AMD'den eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

AMDden eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 10:32

2004-2005 eğitim-öğretim yılında Ankara'da, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu "İlköğretim Okulları Bilgi Yarışması"nda ikinciliğe hak kazanan Malazgirt İlköğretim Okulu'na, AMD tarafından tam teşekküllü bilgisayar laboratuvarı kuruldu.

Haberin Devamı

Ankara'nın Sincan İlçesi Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde 1993 yılından beri eğitim öğretim hayatına devam eden okul, 1408 öğrenci kapasitesine sahip. 2003-2004 ve 2004-2005 eğitim-öğretim yıllarında bünyesindeki öğrencilerin, OKS sınavlarında gösterdiği başarısı ve daha önce de bir çok farklı dalda edindiği dereceleriyle adından söz ettiren Malazgirt İlköğretim Okulu, Ankara Valiliği tarafından en başarılı okul seçilmişti.

 

21 makineden oluşan son teknoloji ile donatılan laboratuvar, bilgisayar kullanımı ve İnternet erişiminin yaygınlaşması ile ilgili okuldaki 1408 öğrenciye hizmet verecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Eğitime Destek” kampanyası çerçevesinde oluşturulan bu sınıflarda;20 adet AMD Sempron 3300+ işlemcili ve bir adet AMD Athlon 64 3500 işlemcili bilgisayar bulunuyor.

 

Haberin Devamı

Malazgirt İlköğretim Okulu bünyesinde açılan bu laboratuvar için, Okul Müdürü Günay Karadağ konuyla ilgili görüşlerini, "Sahip olduğumuz bilgisayar laboratuvarı ile gençlerimizi geleceğe daha güçlü hazırlayacağız, bu anlamda bizi destekleyen AMD yetkililerine sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz" şeklinde belirtti.

 

Açılış törenine katılan çok sayıda devlet büyüğünün yanı sıra, AMD’nin Bölge Direktörü Sn. Pierre Brunswick de törende yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!