AMD ve STMicroelectronics’den güç birliği

Güncelleme Tarihi:

AMD ve STMicroelectronics’den güç birliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 11:43

AMD ve STMicroelectronics yaptıkları ortak açıklamada, televizyonlara daha sürükleyici dijital eğlence seçenekleri getireceklerini duyurdular. Bu girişimin ilk adımı, ST’nin set üstü alıcılar için geliştirdiği STB710x tek işlemcili çözümlere dayanan, internet bağlantılı bir alıcı tasarımı.

Haberin Devamı

AMD ve STMicroelectronics yaptıkları ortak açıklamada, televizyonlara daha sürükleyici dijital eğlence seçenekleri getireceklerini duyurdular.Bu girişimin ilk adımı, ST’nin set üstü alıcılar için geliştirdiği STB710x tek işlemcili çözümlere dayanan, İnternet bağlantılı bir alıcı tasarımı.Bu tasarımla, kablo, uydu, radyo frekansı veya IP alıcılarının son derece kaliteli ve yüksek netliğe sahip (H.264, WM9) olması planlanıyor.

 

Alıcılar ev ağı yoluyla bir masaüstü veya dizüstü bilgisayara bağlandığında, televizyon eğlencesi eski edilgin ve “doğrusal” anlayıştan kurtulup yepyeni ve etkileşimli bir deneyim sağlayacak. ST’nin yeni set üstü alıcı tasarımında birlikte çalışan AMD ve ST, tüketicilerin dijital eğlence deneyimini zenginleştirmeyi amaçlıyor.

 

Haberin Devamı

AMD’nin Tüketiciye Dönük Dijital Ortam ve Yaygın Bilgiişlem bölümünden sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Iain Morris, konuyla ilgili sözlerinde şunlara değindi: “AMD, tüketicilerin evlerinde yararlandıkları dijital eğlenceyi geliştirmek istiyor. AMD’nin ev eğlencesi piyasasına gerçek anlamda yenilikçi ve üstün teknolojiler sağlamak için ST gibi endüstri liderleriyle yaptığı işbirliği, hem tüketiciler, hem perakendeciler, hem de OEM’ler için yararlı olacak. Tüketiciler bilgisayarın gücünden ve esnekliğinden yararlanarak evlerindeki eğlence sistemini geliştirdiğinde, çok daha zengin deneyimler yaşayacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!