Amcasını 200 bin YTL dolandırdı

Güncelleme Tarihi:

Amcasını 200 bin YTL dolandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2008 12:06

İzmir'de amcasının telefon satış firmasında muhasebecilik yapan kişi, muhasebe kayıtlarında oynama yaparak firmayı yaklaşık 200 bin YTL dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. Zanlının parayı birlikte harcadığı 4 arkadaşı da hamileliği nedeniyle işten ayrılan şirketin eski muhasebecisi kadını, işe dönmesi durumunda usulsüzlüğü tespit edeceğini düşünerek, tehdit edip, evine 2 kez molotofkokteyli atıkları iddiasıyla yakalandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Buca ilçesinde oturan Tarık ve Eylem Bayraktar çiftinin evine 23 ve 30 Nisan 2008'de molotofkokteyli atıldı.

Belirli aralıklarla bazı kişiler tarafından telefonla aranan ve İzmir'i terk etmeleri için tehdit edilen Bayraktar çiftinin evlerinin önünde park halindeki otomobiline de kan ve et parçaları atıldı.

Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, bir hastanede röntgen teknisyeni olarak çalışan Tarık Bayraktar'ın herhangi bir kişiyle husumeti olmadığını belirledi. Eylem Bayraktar'ın ise bir telefon satış firmasında muhasebeci olarak çalıştığı, yaklaşık 2 yıl önce hamile kalınca işten ayrıldığı ve çocuğu olduktan sonra yeniden çalışmadığı öğrenildi.

Ekipler, Bayraktar çiftini tehdit eden ve evlerine molotofkokteyli atan kişileri belirlemek için çalışmalarını sürdürürken, Eylem Bayraktar'ın evine gelen telefonda, satış firmasının sahibi, firmanın muhasebe kayıtlarındaki yaklaşık 200 bin YTL'nin kaybolduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Firma sahibi, eski çalışanı Eylem Bayraktar'a muhasebe belgelerini vererek incelemesini istedi. Belgeleri inceleyen Bayraktar, kendisi ayrıldıktan sonra firmanın muhasebeciliğini yapan iş yeri sahibinin yeğeni E.U'nun evraklarda “oynama” yaptığını belirledi. Eylem Bayraktar, durumu eski patronuna bildirdi.

Bayraktar'ın bu gelişmeyi polise de iletmesi üzerine E.U. (20) gözaltına alındı. Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan E.U'nun, muhasebe kayıtlarında “oynama” yaparak aldığı yaklaşık 200 bin YTL'yi arkadaşları ile harcadığını söylediği öğrenildi.

E.U'nun 4 arkadaşı da eski muhasebeci Eylem Bayraktar'ın doğum yaptıktan sonra firmaya dönerek çalışmaya başlaması durumunda muhasebe kayıtlarındaki usulsüzlükleri anlayacağını düşünerek, kadını İzmir'den taşınması için tehdit ettikleri, evine molotofkokteyli attıkları, Bayraktar çiftinin otomobilinin üzerine de kan ve et attığı iddiasıyla yakalandı.

Gözaltında tutulan E.U. ile arkadaşları B.S. (27), F.Ç. (46), E.Y. (27) ve S.K'nin (17) emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecekleri bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!