Ambulans kaza yaptı helikopterle götürüldü

Güncelleme Tarihi:

Ambulans kaza yaptı helikopterle götürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 20:37

İzmir’in Çeşme İlçesi’nde, bir otomobilin çarptığı ambulansın şoförü yaralanınca içindeki anemi hastası Sueda Kuyumcu, ambulans helikoptere nakledilerek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Ambulans şoförü ise olay yerinde ayakta tedavi edildi.

Çeşme’da yaşayan anemi hastası 87 yaşındaki Sueda Kuyumcu, aşırı halsiz olduğu için hastaneye gidemeyince 112 Acil Servis’i arayıp, ambulans istedi. Kuyumcuyu evinden alan 35 yaşındaki Mehmet Ali Çirci’nin kullandığı 35 YU 112 plakalı ambulans Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’ne gitmek üzere hareket etti. Alaçatı Kavşağı’na geldiğinde ambulansa, geçiş üstünlüğüne uymadığı ileri sürülen Murat Yıldır yönetimindeki 35 RFH 26 plakalı otomobil hızla çarptı. Kazada ambulans şoförü Çirçi kolundan yaralandı. Çirçi’nin tedavisi olay yerine gönderilen başka bir ambulans ekibi tarafından ayakta yapıldı. Kaza yapan ambulanstaki hasta Kuyumcu ise başka bir ambulansla Ulusoy Limanı’na götürüldü. Burada kendisi için istenen Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikoptere nakledilen yaşlı kadın İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Polisin tuttuğu tutanakta, kazayı yara almadan atlatan otomobil sürücüsü Yıldır’ın kavşakta geçiş üstünlüğüne uymadığı için kusurlu olduğu belirtildi. Polis, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!