Amansız takip... 100 kilometrelik alan tarandı

Güncelleme Tarihi:

Amansız takip... 100 kilometrelik alan tarandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2019 18:32

BURSA’da jandarma ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçan otomobilde bulunan kişileri yakalamak için jandarmada özel ekip kuruldu. 100 kilometrelik alanda yüzlerce güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, bir hafta içinde kimliklerini saptadıkları şüphelileri düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yol uygulamasında, ekipler, şüphelendikleri bir otomobili durdurmak istedi. Ekiplerin ’Dur’ ihtarına uymayan şüpheli araç kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacada şüphelilerin izlerini kaybettirmesi üzerine, İl Jandarma Komutanlığı’nda şüpheli aracı ve içerisindekilerin yakalanması amacıyla özel ekip kuruldu.

OTOMOBİL ÇALINTI ÇIKTI

Özel ekip, 100 kilometrelik alan içerisinde bulunan 100’e yakın güvenlik kamerasını tek tek inceleyip otomobilin çalıntı olduğunu belirledi. Aracın sahibinin İzmir’de olduğu belirlenirken, hırsızlık şüphelilerinin daha sonra aracın plakasını değiştirip gezdikleri tespit edildi.

Şüphelilerin kullandıkları sahte plakayı tespit eden ekip, Plaka Takip Sistemi’nden (PTS) şüphelilerin Osmangazi ilçesinde saklandıkları adreslerine baskın yaptı. Operasyonda evde bulunan A.G., Y.K., E.K. ve S.A. yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu madde kullanım aparatı, suçta kullanılan 2 adet (biri Milli Parklara ait hizmet alımı şeklinde kullanılan) araç, hırsızlık olayları esnasında kullanılan keski, pense, anahtar takımı ve eldiven ele geçirildi.

Daha önceden de BESOB sanayi bölgesinde iş yerlerinden enerji nakil ve haberleşme kablosu çaldıkları da tespit edilen şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!