Amanoslar' da PKK'nın 400 kilo patlayıcısı ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Amanoslar da PKKnın 400 kilo patlayıcısı ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 17:16

HATAY'ın Belen İlçesi kırsalında yapılan operasyonda PKK terör örgütüne ait 200 kilo patlayıcı ile patlayıcıya dönüştürülmüş 1 adet piknik tüpü ele geçirildi.

Haberin Devamı

Hatay Valiliği, patlayıcıların numune alındıktan sonra imha edildiğini açıkladı.Hatay İl Jandarma Komutanlığı, terör örgütüne yönelik yürüttüğü istihbari çalışmalarda Amanos Dağlarının eteklerindeki Belen İlçesi'nin Çerçikaya Mahallesi kırsalında kullanılmayan bir maden ocağında patlayıcı madde bulunduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Yapılan inceleme sonucunda ocakta el yapımı 200 kilo patlayıcı ile patlayıcıya dönüştürülmüş 1 adet piknik tüpü ele geçirildi.

İMHA EDİLDİ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hatay Valiliği, patlayıcıların patlatılmaya hazır düzenekli olarak bulunduğunu bildirdi. Açıklamada şöyle denildi:
"Yapılan operasyonda patlayıcı madde yapımında kullanılan Amonyum Nitrat dolu ve patlatılmaya hazır halde düzenekli 2 adet 100 kilogramlık bidon, el yapımı patlayıcıya dönüştürülmüş ve patlatılmaya hazır 1 adet piknik tüpü, 1 adet 12 voltluk akü, patlatmada kullanılmak üzere hazırlanmış 12 adet büyük boy pil ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelerle ilgili gerekli inceleme yapılarak numune alındıktan sonra olay yerinde imha edilmiş olup, tahkikata başlanılmıştır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!