Altınoluk'ta AKP'li Uğur'a öfke dinmiyor

Güncelleme Tarihi:

Altınolukta AKPli Uğura öfke dinmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2007 15:44

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'nde, AKP Balıkesir Milletvekili Edip Uğur ve kız kardeşi Ahsen Uğur'un jandarmayla tartışmasıyla başlayan gerginlik bitmedi. Altınoluklular, başta Uğur olmak üzere milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için başlattıkları kampanyada iki günde 3 bin 400 imza topladı. Altınoluklu üç kişi de savcılığa başvurup Uğur hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

İmza kampanyasına öncülük yapan Erdoğan Şahin, AKP Balıkesir Milletvekili Edip Uğur'un askere hakaret ettiğini ileri sürdü, “Hiç kimse kendini askerden üstün göremez. Bir milletvekilinin askere küfür etmesi, utanç verici bir şey. Bu türlü davranış içinde bulunan kişinin, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeri yok. Dokunulmazlığının kaldırılarak, yargılanmasını istiyoruz. Türk halkı, bu kişiyi unutmayacak. Altınoluklular ise hiç unutmayacak. Konunun örtbas edilmesine de izin vermeceğiz, takipçisi olacağız. Toplanan imzaları Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve TBMM Başkanlığı'na göndereceğiz” dedi.

Bu arada Aysel Kaptanoğlu, Erdoğan Şahin ve Asuman Ataş adlı yurttaşlar da Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvururak, milletvekilinden ‘askere haraket ettiği’ gerekçesiyle şikayetçi olduklarını bildirdi.

Haberin Devamı

İddiaya göre Ahsen Uğur, geçen perşembe günü İskele Mahallesi'nde otomobilini resmi araçlar için ayrılan belediyeye ait otoparka park etmek istedi. Ancak nöbet tutan asker, izin vermedi. Jandarmayla tartışan Ahsen Uğur, otoparkı terketti. Ahsen Uğur, cumartesi günü saat 15.45 sıralarında bu kez ağabeyi Edip Uğur ile birlikte gelerek otomobilini aynı yere park etmek istedi. Jandarma ekipleri yine engelleyince tartışma çıktı. İddiaya göre Milletvekili Uğur, “Hangi o.. çocuğu benim kız kardeşime küfreden” diyerek jandarma noktasına girip masayı yumrukladı. Çevredekiler, “Askere böyle davranamazsınız” diyerek tepki gösterdi. Edip Uğur, halka “Siz de işbirlikçisiniz. Biz sizin dersinizi 22 Temmuz'da verdik. Hala anlayamadınız mı” dedi. Kalabalık grup “Siz asker düşmanısınız” diye bağırarak jandarma noktasına doğru yürüdü. Jandarma vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle Uğur hakkında işlem yapılamadı. Bazı vatandaşlar, jandarma komutanlığına giderek, şikayetçi oldu. Konuyla ilgili olarak Jandarma Genel Komutanlığı'nın da soruşturma başlattığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!