Altınok: Orantılı ve sabırlı bir şekilde müdahale edildi

Güncelleme Tarihi:

Altınok: Orantılı ve sabırlı bir şekilde müdahale edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2015 00:00

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Emniyet Müdürü Selami Altınok, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü ile ilgili olarak Vatan Caddesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü'nde ortak basın açıklaması yaptı. Vali Şahin, "Taksim'e çıkmak isteyen gruplara orantılı ve sabırlı bir şekilde müdahale edildi" dedi.

Haberin Devamı

Vali Vasip Şahin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün çeşitli alanlarda birlik ve beraberlik içerisinde bayram havasında kutlandığını belirterek, “Özellikle izin verilen alanlarda herhangi bir olaya rastlanmadı. Tam bir coşku, birlik ve beraberlik içerisinde bayram havasında kutlandı. İstanbul'da işçilerimizin ve halkımızın büyük çoğunluğu yapılan yasadışı çağrılara itibar etmemiş ve yasal zeminlerde bayramlarını kutlamışlardır" dedi.

"ORANTILI VE SABIRLI BİR ŞEKİLDE MÜDAHALE EDİLDİ"

Vali Şahin, zaman zaman çeşitli alanlarda Taksim'e çıkmak isteyen gruplarla karşılaşıldığını vurgulayarak, "Bu gruplarla ilgili olarak oldukça orantılı ve sabırlı bir şekilde personelimiz müdahale ederek, herhangi bir yasadışılığın oluşmasına engel olmuşlardır. Ben özellikle halkımızın, işçilerimizin sağduyusuna teşekkür ediyorum. Görev yapan amir, memur personelimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"1 MAYIS'I BAYRAM TADINDA YAŞANABİLMESİ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK"

Haberin Devamı

Şahin, 1 Mayıs'ın bayram tadında yaşanabilmesi için ellerinden gelen her türlü tedbiri aldıklarını ifade ederek, “2 ay önce 2 meydanımıza 6 meydan daha ilave ederek 8 meydan oluşturduk. Bu bizim anayasal ve yasal hakların kullanılması yönündeki hassasiyetimizin gösterisi olarak ortaya çıkmıştır. Buna rağmen, bütün gösterilere kapalı olan Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs'ta kutlamaya açılması gibi ısrarcı talepler olmuştur maalesef. Bunda da halkımız ve işçilerimiz itibar etmemişlerdir" şeklinde konuştu.

"GEÇTİĞİMİZ YILLARA KIYASLA OLAYLAR VE KATILIM SAYISI AZ OLDU"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, gün içinde yaşanan olayların geçtiğimiz yıllara göre değerlendirilmesi ile ilgili bir soruya, “Geçtiğimiz yıllara kıyasla, geçen yıl burada değildim ama, aldığım bilgiye göre olaylar ve katılım sayısı az oldu. Zannediyorum Türkiye ve İstanbul bu anlamda gittikçe güçlenecek, kuralların ve yasaların saygı gördüğü, hakim olduğu, hem idare hem talep edenler açısından birlikte riayet edildiği zemine doğru gidiyoruz" dedi.

203 GÖZALTI, 6'SI POLİS 24 KİŞİ YARALI

Haberin Devamı

Vali Şahin, gün boyunca meydana gelen olaylarda gözaltına alınan ve yaralanan kişilerle ilgili de bilgiler verdi. Şahin, “Şu ana kadar 203 gözaltı var, onlarla ilgili adli işlemler devam ediyor. 6 polis memuru ve 18 vatandaşımız yaralı durumdalar. Hamdolsun ağır yaralımız yok, ayakta tedavi edilecek gibiler. Ele geçirilen birtakım mühimmat var, molotof kokteylleri ve patlayıcı olarak..." diye konuştu.

"1 MAYIS'I VATANDAŞLARIMIZLA ARZU EDİLEN BİR ŞEKİLDE KUTLAMAK İÇİN GAYRET GÖSTERDİK"

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da, 1 Mayıs'ı vatandaşlarla birlikte arzu edilen bir şekilde kutlamak için gayret gösterdiklerini belirterek, “Bu yıl da yine 1 Mayıs'ı hep beraber, vatandaşlarımızla beraber, güzel, arzu edilen bir şekilde kutlamak için gayret gösterdi Emniyet teşkilatımız. Sabahtan beri Sayın Valimizle birlikte bu mesaiyi veriyoruz. Gerek İstanbul polisi gerek İstanbul polisine destek vermek için gelen polislerimiz, alınması gereken tedbirlerin tamamını eksiksiz bir şekilde aldık. Arzumuz hiçbir vatandaşımızın ve personelimizin burnunun dahi kanamadan, herkesin evine barkına dönebilmesini sağlamaktı. Amir ve memur arkadaşlarımızla birlikte 1 Mayıs'ın kutlanmasında sağduyulu davranan İstanbullu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

"20 BİNİN ÜZERİNDE POLİSLE GÜVENLİK ALGISINI OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK"

Haberin Devamı

Altınok, “20 binin üzerinde polisle, polis memuruyla güvenlik algısını ve olgusunu oluşturmaya çalıştık. Ama Allah'a hamd ediyoruz herhangi bir müessir, bizi daha sonra üzecek herhangi olay söz konusu olmadan, günü tamamlamış olduk" diye konuştu.

"BAZI TEDBİRLER GECE İLERLEYEN SAATLERDE KALDIRILACAK"

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, alınan tedbirlerin devam ettiğini belirterek, “Tedbirlerimiz devam ediyor. 18.00'den sonra sadece Levent-Yenikapı metrosu ile Tünel hariç olmak üzere, trafikteki alınan tedbirler kaldırılmış olacak. Tepebaşı ve Şişli arasındaki yol açık kalacak, füniküler hattı kapalı. Onların da ilerki saatlerde açılması için çalışacağız. İnşallah gelecekteki 1 Mayıs'ların sağlıklı ortamlarda yapılmasını temenni ediyorum. Yoğun molotof kokteyli, Okmeydanı civarında 2 el yapımı bomba ve bunun gibi mühimmatlar ele geçirildi" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!