Altınok: 136 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Altınok: 136 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2015 13:09

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Fulya'dan Beşiktaş Meydanı'na gitmek isteyen gruba polis müdahale etti. Emniyet Müdürü Selami Altınok şu ana kadar 136 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ara sokaklarda havai fişek ve taş atan gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.




Grup çöp konteynerlerini devirerek barikat kurdu. Çevik kuvvet polisleri grubu tazyikli su ve biber gazıyla dağıttı. Grup müdahalenin ardından ara sokaklara kaçtı. Polisin gruba müdahalesi sürüyor.

Haberin Devamı

ALTINOK: 136 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Taksim Meydanı’na gelerek denetimde bulundu. Altınok şu ana kadar 136 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

"Bir sıkıntı bir problem yok. Kaza, bela yok. Ne emekçilerin ne personelimizin hiçbiri burnu kanamadan, aslında bayram olması gereken bu güzelliği bayram gibi yaşayabilme adına gayret etmek lazım"

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok İstiklal Caddesi'ndeki Ağa Camii'nde cuma namazını kılmasının ardından İstiklal Caddesi'nde yürüyerek Taksim Meydanı'na geldi.

"BENDEN ÖCÜ GİBİ KAÇMANIZI İSTEMİYORUM"
Altınok'un camiden çıktıktan sonra görüntüsünü almaya çalışan basın mensuplarını uzaklaştıran korumalarının aksine İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok gazetecilere "Bir açıklama yapmayacağım ama benden böyle öcü gibi kaçmanızı istemiyorum. Arkadaşlar zorlamasınlar sizi. Siz de işinizi yapıyorsunuz" dedi.

Haberin Devamı

"MEMLEKET HEPİMİZİN MEMLEKETİ, İNSANLAR HEPİMİZİN İNSANI"
Taksim Meydanı'na doğru yürürken "Herhangi bir sıkıntı yok Allah'a şükür" diyerek sözlerini sürdüren Altınok, "Bir sıkıntı bir problem yok. Kaza, bela yok. İnşallah aldığımız tedbirler iyi. Ne emekçilerin ne personelimizin hiçbiri burnu kanamadan, aslında bayram olması gereken bu güzelliği bayram gibi yaşayabilme adına gayret etmek lazım. Memleket hepimizin memleketi. İnsanlar hepimizin insanı. Nasıl düşünürsek düşünelim bu memleketin insanıyız. Onun için kaza bela olmadan, kimsenin canı yanmadan bu işi kendi tedbirlerimiz açısından tamamlamak istiyoruz. Günün sonunda da kimsenin canı yanmış bir halde görmek istemiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"YETKİMİZ VAR DİYE O YETKİYİ OLMADIK ŞEKİLDE KULLANACAK DEĞİLİZ"
"En son bana 136 civarında bir gözaltı bilgisi verdiler" diyen Altınok, gazetecilerin açıklamasını çektiği sırada bariyerlere takılmaması için de "Dikkat edin. Aman aman. Düşeceksiniz" şeklinde uyarıda bulundu. İç Güvenlik Paketi'nden sonraki ilk 1 mayıs olduğu hatırlatılan Altınok, "Biz de yasanın vermiş olduğu yetkiyi, hukukun da yetki sınırları içerisinde kullanmaya dikkat ediyoruz. Yetkimiz var diye o yetkiyi lazım olmadık bir şekilde kullanacak değiliz. Yetkiyi, hukuk ne emrediyorsa o şekilde ama yetkiyi kullanabilme noktasında da irade kullanarak gereğini yapıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!