Altın satışları düştü

Güncelleme Tarihi:

Altın satışları düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 11:57

İç piyasada talebin düşmesi sonucu Adana'da 4 ay öncesine kadar günde yaklaşık 250 kilogram olan altın satışlarının yaklaşık 60 kilograma kadar gerilediği belirtildi.

Haberin Devamı

Kuyumcular Odası 2. Başkanı Oğuz Başman, yaptığı açıklamada, dünya borsalarında altının bir onsunun 735 dolar seviyelerinde olduğunu ve bunun son 28 yılın en yüksek fiyatı olduğunu söyledi.

Başman, iç piyasada doların bir hayli gerilemesi sonucu gramı 33-34 YTL arasında olması gereken 24 ayar altının fiyatının 28,10 YKr seviyelerinde kaldığını ifade etti.

İç piyasada altına olan talebin oldukça düştüğünü ve bunun en çok küçük ölçekli kuyumcuları etkilediğini belirten Başman, “Adana'da 4 ay öncesine kadar günde yaklaşık 7 milyon 25 bin YTL tutarında 250 kilogram altın satılırken, 60 kilograma kadar düştü” dedi.

GÜNDE 150 GRAM SATIŞ

Çiftçi kesiminin geçmişte olduğu gibi bu alanı artık yatırım amaçlı düşünmemesi, vatandaşın okul ve kış telaşına düşmesiyle birlikte satışların durma noktasına geldiğini anlatan Başman, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bir kuyumcu günde ancak 150 gram satış yapabiliyor. Bu satışı yapamayan yani kepenklerini siftahsız kapatan üyelerimiz de bulunuyor. Umudumuz bayram alışverişinde. Hafta başından itibaren satışlarımızın artmasını umuyoruz. Çünkü bayram alışverişleri bayrama 2-3 gün kalan yapılır. Eğer umduğumuzu bulamazsak tam bir çıkmazın içerisine gireceğiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!