Altın Lale, Uyduruk Bir Öykü'ye

Güncelleme Tarihi:

Altın Lale, Uyduruk Bir Öyküye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2006 00:00

Bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin yarışmalı bölümünde büyük ödül Altın Lale'yi deneyimli İngiliz yönetmen Michael Winterbottom'ın imzasını taşıyan Tristram Shandy: Uyduruk Bir Öykü adlı film kazandı. Fransız sinemasının iki ustası Catherine Deneuve ve Gerard Depardieu'ya ise Onur Ödülü verildi.

Haberin Devamı

Sunuculuğunu Cem Davran ve Seda Akman’ın üstlendiği 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapanış galası ve ödül töreninde Işın Karaca ve Hüsnü Şenlendirici izleyicilere film müziklerinden derlenen şarkılarıyla renkli bir program sundular. Tören boyunca dört kez sahne alan ikili, “Selvi Boylum Al Yazmalım” (Selvi Boylum Al Yazmalım), “Summertime” (Porgy and Bess), “Hit the Road Jack” (Ray) ve “Arkadaş” (Arkadaş)  isimli şarkıları seslendirdi.

25. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin Kapanış Töreni’nde bu yıl, Fransız sinemasının dünyaca ünlü iki ismi Gérard Depardieu ve Catherine Deneuve’e  Festival’in “Sinema Onur Ödülü” takdim edildi. Gérard Depardieu ve Catherine Deneuve ödüllerini İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı’nın elinden aldılar.

Haberin Devamı

Alkışlarla sahneye çıkan ve ödülünü İKSV Başkanı Şakir Eczacıbaşı'ndan alan Gerard Depardieu, ilk kez Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Bir bahar ayında Türkiye'de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Depardieu, “Biz de Türkleri Fransa'da yapılacak Türkiye Baharı'nda ağırlamak isteriz” dedi.

Türkiye'nin tarihini sevdiğini dile getiren Depardieu, “Ülkenizi keşfedeceğim. Burada bulunmaktan ötürü şeref duyuyorum. Umarım yakında Paris'te, Fransa'da görüşürüz” diye konuştu.

Yine ödülünü Şakir Eczacıbaşı'ndan alan Catherine Deneuve da Türkiye'ye daha önce de geldiğini belirterek, Türkiye'den hoşlandığını söyledi.

Deneuve, festivalin bu kadar coşkulu olduğunu gördüğü için çok sevindiğini ifade ederek, “Beni ağırladığınız için çok teşekkür ederim” dedi.

İşte 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde ödül dağılımı:

Altın Lale: Tristram Shandy-Uyduruk Bir Öykü (Yön: Michael Winterbottom)
Ulusal Yarışma Kültür Bakanlığı Yılın En İyi Türk Filmi:Beş Vakit (Yön: Reha Erdem)
Kültür Bakanlığı Yılın En İyi Türk Yönetmeni: Kutluğ Ataman (ikİ Genç Kız)
Ulusal Yarışma Jüri Özel Ödülü: Muğla halk Dondurmam Gaymak (Yön:Yüksel Aksu)
En İyi Erkek Oyuncu: Fikret Kuşkan (Baba ve Oğlum)
En İyi Kadın Oyuncu: Şerif Sezer (Babam ve Oğlum)
FIPRESCI (Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği) ÖDÜLLERİ:
Tristram Shandy-Uyduruk Bir Öykü
Beş Vakit
Radikal Halk Ödülleri
Ayrı Hayatlar (Yön: Julian Fellowes
Babam ve Oğlum (Yön: Çağan Irmak)

Haberin Devamı

Ödül töreninin ardından konuklar, İngiliz yönetmen Stephen Frears'in yönettiği, başrollerinde Judi Dench ve Bob Hoskins'in oynadığı “Bayan Henderson Sunar” adlı filmi izledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!