Altın Küre ödüllerinde teröre karşı hiper önlem

Güncelleme Tarihi:

Altın Küre ödüllerinde teröre karşı hiper önlem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2003 00:09

Oscar Ödülleri'nin habercisi olarak nitelenen Altın Küre (Golden Globe) Ödülleri, önceki gece Los Angeles'taki Hilton Oteli'nde sahiplerine kavuştu. Sinema ve televizyon dünyasının en iyilerinin belirlendiği gece, olağanüstü güvenlik önlemleriyle dikkat çekti.

Gecede Jack Nicholson, Nicole Kidman, Richard Gere, Rene Zellweger, yönetmen Martin Scorsese,Altın Küre heykelciğini kucaklayan ünlülerden.

LOS Angeles'ta yapılan 60'ıncı Altın Küre Ödülleri töreninde drama dalında ‘‘The Hours’’, müzikal ve komedi dalında ‘‘Chicago’’ en iyi filmler seçildi. Drama dalında en iyi aktör Jack Nicholson (About Schmidt), en iyi aktris Nicole Kidman (The Hours) ödüle layık görüldü. ‘‘Chicago’’ filminin başrol oyuncuları Richard Gere ile Renee Zellweger de müzikal ve komedi dalında en iyi aktör ve en iyi aktris ilan edildi. En iyi yönetmen dalında Altın Küre heykelciği Martin Scorsese'nin (The Gangs of New York) oldu.

Gece öncesinde polis ‘‘hiper önlemler’’ aldı. Ünlülerin yürüdüğü kırmızı halı son ana kadar güvenlik kontrolünden geçirildi. Hollywood'un emrindeki otomobiller de tekerleklerine kadar tarandı.

Gecenin sunucusu şeffaf ve rengarenk bir gece kıyafetini yeğleyen Cate Blanchett'ti.

GECENİN İLAHESİ NICOLE KIDMAN

Şıklık yarışına klasik siyah damgasını vururken, gecenin ilahesi Nicole Kidman'dı. ‘‘The Hours’’da ünlü İngiliz yazar Virginia Woolf rolünyle olağanüstü bir performans çıkardığı söylenen Kidman, gri-eflatun renkli, kuyruklu, askısız tuvaleti, iri küpeleri, bileziğiyle gerçek bir ilaheydi. Wirginia Woolf rolü için ‘‘takma burun’’ kullanan Kidman'ın ödül gecesinde de bir palyaço burnunu ayakkabısına sakladığı söylendi, ancak kameraların karşısında takmamayı yeğledi. Ödülü aldığı an çok duygulanan Kidman başarısının ötesinde güneş gülüşü, huzurlu, mutlu ifadesiyle ışık saçıyordu.Budistliğiyle bilinen Richard Gere bileğindeki Tibet bileziğini soran gazetecilere, ‘‘Bunun hakkında bilgi verilmesi saatler alır’’ diye yanıtladı. gecede Andy Garcia'ya kızı Dominik, Jamie Lee Curtis'e de kızı Annie eşlik etti. Bir süre önce çapkınlığa veda mesajları veren ve seks yapmaktansa uyumayı yeğlediğini söyleyen Jack Nicholson ise espri açısından yine her zamanki formundaydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!