‘Altın kapak’lı rakıyı da taklit ettiler

Güncelleme Tarihi:

‘Altın kapak’lı rakıyı da taklit ettiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2005 09:07

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Mahmutlar Beldesi'nde sahte içki üreten 2 kişi yakalandı. Bir apartman dairesinde imalat yapan 2 zanlının, sahtesi yapılmasın diye üretilen altın renginde kapak konulan Yeni Rakı'yı da taklit ettikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Bir ihbarı değerlendiren Alanya Jandarma Komutanlığı ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, dün ortak operasyon düzenleyerek Mahmutlar Beldesi'ndeki bir apartman dairesine baskın yaptı.

Sahte rakı ve votka üreterek, çeşitli içki markalarına ait şişelere dolduran 30 yaşındaki Hasan Uçar ve 32 yaşındaki Çoban Cömertoğulları suçüstü yakalandı.

Evde yapılan aramada, alkol ve dolum malzemeleri, 50 şişe sahte 70 cc'lik Yeni Rakı, 11 şişe sahte Tekirdağ Rakısı, 10 litre şişelenmek üzere bekletilen votka ve çok sayıda boş şişe ele geçirildi. Uçar ve Cömertoğulları'nın, sahtesi yapıldığı için toplatılan gümüş kapaklı 70 cc'lik Yeni Rakı şişelerinin yerine üretilen altın kapakları da taklit ettiği saptandı.

2 zanlının, topladıkları şişelere, kendi ürettikleri sahte rakıyı doldurup kapaklarını yapıştırıcı ve lehimle kapatarak, yeni görünümü verdikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Zanlıların bugüne kadar ne kadar kaçak içkiyi piyasaya sürdüğü belirlenemedi. El konulan içkilerde, etil alkol mü yoksa ölüme yol açan metil alkol mü kullanıldığı, yapılacak inceleme sonucu ortaya çıkacak.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!