Altın Ayı heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Altın Ayı heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası Berlin Film Festivali'nde bu yıl 26 film Altın Ayı için yarışacak. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye yarışma bölümünde yok. Türk sineması festivalin yarışma dışı bölümlerinden Uluslararası Genç Filmler Forumu'nda Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kasaba' adlı filmiyle temsil ediliyor.

Uluslararası Berlin Film Festivali yarın başlıyor. Kent merkezindeki Zoo Palast Sineması'nda yönetmenliğini İrlandalı Jim Sheridan'ın yaptığı, başrollerini Daniel Day-Lewis, Emily Watson ile Brian Cox'un paylaştığı 'The Boxer' adlı Amerikan filmiyle açılacak olan festivalin yarışma bölümünde 30 film bulunuyor. Filmlerin 4'ü yarışma dışı olarak gösterilecek.

Türkiye geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yarışma bölümünde yok. Türk sineması, festivalin yarışma dışı bölümlerinden, öncü (avantgard) çalışmaların yer aldığı Uluslararası Genç Filmler Forumu'nda ‘Kasaba' adlı filmle temsil edilecek. Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın ilk filmi olan ve siyah beyaz çekilen ‘Kasaba', 60'lı yılların sonunda Karadeniz'deki bir kasabada yaşanan olayları ve İstanbul'a göçü konu ediniyor.

48. Uluslararası Berlin Film Festivali'nin yarışma bölümünde ev sahibi Almanya iki filmle temsil edilirken, Fransa ve İngiltere üçer, İtalya, İspanya, Rusya, Macaristan, Brezilya birer film ile ipi göğüslemeye çalışacaklar. Daha önceki yıllarda olduğu gibi Amerikan filmleri bu yıl da çoğunlukta ancak bu filmlerin yönetmenlerinin Avrupalı olması dikkat çekiyor.

Festival jürisine bu yıl ‘Gandhi' filminin unutulmaz yıldızı, Oskar ödüllü İngiliz aktör Ben Kingsley başkanlık edecek. Jüri uluslararası sinema otoritelerinin biraraya geldiği 11 kişiden oluşuyor.

Berlin Film Festivali'nin bu yılki onur konuğu ise ünlü Fransız oyuncu Catherine Deneuve. Dünya sinemasına katkılarından dolayı Altın Ayı ile onurlandırılacak olan güzel yıldızın 17 Şubat'ta Berlin'e gelmesi bekleniyor. Festivale katılacağı açıklanan oyuncu ve yönetmenler arasında Robert De Niro, Gwyneth Paltrow, Kenneth Branagh, Robert Altman, Joel Coen bulunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!