Altı Nokta Körler Derneği'nden seçim protestosu

Güncelleme Tarihi:

Altı Nokta Körler Derneğinden seçim protestosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 19:44

Haberin Devamı

Ziyaret amacıyla geldiği derneğin Aydın Şubesinde basın toplantısı düzenleyen Sağlam, siyasi partilerin özürlülere yönelik politikalarını eleştirdi.

Şimdiye kadar ülkeyi yöneten gelmiş geçmiş tüm siyasi partilerin özürlüleri yok saydığını öne süren Sağlam, şöyle konuştu:

“22 Temmuz genel seçimlerinde bizleri yok sayan siyasi partilere oyumuzu vermeyeceğiz. Türkiye'de 8,5 milyon özürlü bulunuyor. Siyasi partiler milletvekili aday belirlemesinde hiçbir özürlüyü seçilme şansı yüksek olan bölgelerden aday göstermemişlerdir. Bu Türkiye'yi yönetmeye aday siyasi partilerin özürlülere bakış açısını ve 8,5 milyon özürlü insanı yok sayan bir düşünce biçiminin dışa yansımasıdır.”

Siyasi partilerin özürlülere yönelik elle tutulur hiçbir projesi olmadığını savunan Sağlam, “Özürlüleri toplumun üreten, kendi emeğiyle yaşayabilen bireyleri haline gelebilmeleri için, yasal dayanağı sağlam projelerin geliştirilmesi lazım. Ama bizleri yok sayıyorlar. Bizim en büyük sorunumuz işsizlik. Özürlülere yönelik olarak çıkartılan yasalar özürlülerin sorunlarını çözüp toplumda daha üretken, aktif ve mutlu olmalarını sağlamaktan çok uzak”şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Özürlülerin eğitim sorunlarına yıllardır çözüm bulunamadığını da söyleyen Sağlam, özürlülerin yüzde 3'ünün okuma yazma bildiğini, özürlülere eğitim için ayrılan bütçe ve tahsis edilen ödeneklerin son derece yetersiz kaldığını ifade etti.
Sağlam, 22 Temmuz genel seçimlerin de körlerin oy kullanırken yanlarında refakatçi olacağını da belirterek, “Bu oy kullanmanın gizliliği esasına aykırı bir durum. Biz yıllardan beri seçimler de körlerin internet ortamın da bilgisayar ile oylarını kullanmaları gerektiğini söylüyoruz”dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!