Alternatif ‘Akademi’

Güncelleme Tarihi:

Alternatif ‘Akademi’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2001 17:39

Akademi İstanbul üniversiteyi kazanamayan gençlere alternatif eğitim olanağı sunuyor. Bölüm çeşitliliği ile öğrencilere kariyer seçme fırsatı veren okulun yeni projesi çağdaş bir üniversite kurmak. 2 yıl içinde açılacak olan üniversitenin hedefi dünya standartlarını yakalamak.

Üniversite kapısını aralamak aslanın ağzında. Bu yıl sınava giren 1 milyon 500 bin öğrenciden sadece 300 bini bir bölüme yerleşebilecek. 'Bir yere kapağı atayım, gerisi önemli değil' anlayışı hala sürüyor. Bu nedenle sınavı kazananların çoğu aslında 'istemediği' bölümlerde okuyacak.

Meslek sahibi olabilmek için tek yol üniversite sınavı değil. Özel meslek kursları aracılığıyla parlak bir geleceği yakalamak mümkün.

Akademi İstanbul 1995'ten beri alternatif yüksek eğitim sunuyor. Eğitimler tam zamanlı ve yarı zamanlı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Tam zamanlı eğitim haftanın her günü sabah 9 akşam 6 arasında yapılıyor. Süre 2-4 yıl arasında.

Yarı zamanlı programlar ise haftanın belli günlerinde akşam saatlerinde gerçekleştiriliyor. Tam zamanlı eğitimlerde başlıca bölümler iletişim, sanat, denizcilik ve dil okulu. Yarı zamanlılar baleden bilgisayar kursuna, çocuk programlarından plastik sanatlara, eskrimden Türk müziğine, ışıkçılıktan kameramanlığa kadar çok geniş bir yelpazede değişiyor. 1995'ten itibaren tam zamanlı programlardan mezun olan toplam öğrenci sayısı bin 452, yarı zamanlılardan ise altı bin 343. Okulun şu andaki öğrenci mevcudu bin 500 kişi.

Akademi İstanbul'un kökeni 1911'de Türk kadınlarını sosyal yaşama katmayı amaçlayan 'American School of Languages and Arts'a (Amerikan Lisan ve Sanat Okulu) dayanıyor. O yıllardan beri okulun temel felsefesi iş dünyası için sinerji yaratabilen ve teoriyi pratiğe dönüştürebilen bireyler yetiştirmek. Okulun genel müdürü ve aynı zamanda kurucu üyesi Oya Aşlak eğitimin üretime yönelik olması gerektiğini bu yüzden ezberci eğitimden uzaklaşarak sanatla desteklenen eğitim modelini tercih ettiklerini söylüyor.

Lise veya lise dengi okul mezunu herkes Akademi İstanbul'a başvurabiliyor. Tiyatro ve Bale bölümleri dışında kalan diğer bölümler için yaş sınırlaması bulunmuyor.

Öğrenciler sanat için yetenek sınavlarıyla ve mülakatlarla seçiliyor. Mülakatlarda bilgi ölçmekten öte kişilerin vizyonlarına ve nasıl bir yaşam istediklerine bakılıyor.

Akademi İstanbul'da tam zamanlı bölümlerin yıllık ücreti üç bin 200 dolar. Yarı zamanlıların ise aylık 65 ile 125 milyon lira arasında değişiyor. Okul ücreti taksitler halinde ödenebiliyor. Burslu okuma şansı da var. Ekonomik gereksinim ve akademik başarı kriterlerine göre hem dönem başında hem de ortasında çeşitli oranlarda burs kazanma şansı bulunuyor.

Tiyatro mezunları şehir, devlet ve özel tiyatrolarda, televizyon dramalarında rol alıyorlar. Turizm mezunlarından bazıları şu anda Asyatur, The Marmara Bodrum, Çırağan Palace Kempinski, Vip Turizm gibi şirketlerde çalışıyorlar. Gilette, Pepsi, Coca-Cola, Arthur Andersen, Ernst & Young gibi firmalara üst düzey yönetici asistanı temin ediliyor.

Medyadaki tüm büyük kuruluşlarda Akademi İstanbul öğrencileri çalışma olanağı buluyor. İşletme İletişimi, Halkla İlişkiler ve Reklam Bölümü mezunları, ajans, danışmanlık ve web tasarımı hizmeti veren firmalarda yönetici, müşteri temsilcisi, metin yazarı ve koordinatör olarak çalışıyorlar.

Başvuru için tel: 0 212 251 74 84
YENİ PROGRAMLAR


Akademi İstanbul bu yıl eğitim döneminin son 15 gününde Amerika ve Avrupa'dan öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin katılacağı büyük bir workshop düzenleyecek. Amaç dünya vizyonunu yakından takip etmek. Turizm bölümü yıl sonunda turizm ve mutfak sanatlarına yönelik uygulama oteli projesini başlatacak. Perküsyon sanatçısı Balık Ayhan'la ritm atölyesi oluşturulacak.

En önemli proje ise iki yıl içinde kurulması tasarlanan YÖK onaylı Akademi İstanbul Üniversitesi. Genel Müdür Oya Aşlak bu üniversitenin ülke sınırlarını aşmayı hedeflediğini ve 'kent' üniversitesi yerine 'dünya' üniversitesi olacaklarını söylüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!