Sinagog önünde eylem yapan Alperen Ocakları üyelerine suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Sinagog önünde eylem yapan Alperen Ocakları üyelerine suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 14:18

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Irçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki ihlallerini Neve Şalom Sinagogu önünde protesto eden Alperen Ocakları üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Çağlayan'daki Şehit Savcı Selim Kiraz Adalet Sarayı önünde toplanan İHD üyeleri adına açıklama yapan Işıl Su Demirel, Alperen Ocakları üyelerinin 21 Temmuz’da Neve Şalom Sinagogu önünde protesto gösterisi yaptığını anımsattı.

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican'ın burada ibadeti engellemeye ilişkin bazı sözler sarf ederek suç işlediğini savunan Demirel, Büyük Osmanlı Derneği üyesi bir grubun da Balat'taki Ahrida Sinagogu önünde İsrail’in Mescid-i Aksa önüne yerleştirdiği metal detektörleri protesto ettiğini ifade etti.

Demirel, farklı dinden yurttaşların diğerleri ile eşit yaşamalarının onların en dokunulmaz, en temel hakkı olduğunu kaydetti.

Gruptakiler açıklamanın ardından adliye binasına girerek Alperen Ocakları üyeleri ve İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!