Alpay: CeBIT, ’yararlanma platformu’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Alpay: CeBIT, ’yararlanma platformu’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 00:00

Avrasya’nın en önemli bilgi teknolojileri fuarı olan CeBIT Bilişim Eurasia’da 900’ün üzerinde şirket, çözümlerini, sayıları 100 binlere yaklaşan ziyaretçilerin beğenisine sundu.

2-7 Ekim tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda, navigasyon cihazları, kurumsal kaynak kullanımı, mobil çözümler, çift sim kartla kullanılan cep telefonları, yeni telekom çözümleri öne çıktı. Fuara, bu yıl büyük markaların katılımındaki azlık dikkat çekti. Geçen yılların aksine, Vodafone, Nokia, Sony Ericsson, Microsoft gibi büyük firmalar fuara katılmadı.

KATMA DEĞERLE İLGİLENİLİYOR: Fuarı düzenleyen Hifaş’ın Genel Koordinatörü Şafak Alpay, fuarın doğru yöne gittiğini ve Türkiye’nin gelişimine paralel geliştiğini belirterek, iş dünyasının bilişim ürünleriyle artık kendilerine katmadeğer kazandıracak şekilde ilgilenmeye başladığını söyledi. Yazılımların artık uygulandığı ya da uygulananlardan yenilerinin aranmasına yöneldiğini dile getiren Alpay, fuarı birçok şirketin üst düzey yöneticisinin ve değişik dikey sektör yetkilisinin ziyaret ettiğini kaydetti. Fuarda iş dünyasından gelen ziyaretçilerin en çok görmek istediği ürünlerin başında Kurumsal Kaynak Kullanımı’nın (ERP) yer aldığını aktaran Alpay, mobil çözümler, dijital yaşam ve telekomun diğer ilgi gören bölümler olduğunu belirtti. Şafak Alpay, fuarın sadece fuar ve gösteri alanı olmaktan çok, iş ve bilgilendirme platformu olmanın ötesinde yararlanma platformuna dönüştüğüne işaret ederek, "Bunun iki yıl önce altyapısını hazırladık. Gelecek yıllarda fuar, bilgi ve iletişim teknolojilerinde daha fazla, ülkesel ve bölgesel yarar haline gelecek" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!