Alo SSK hattı

Güncelleme Tarihi:

Alo SSK hattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya SSK'da telefonlu günler başladı. Hastalar artık evlerinden Alo SSK Hattı'nı arayarak bilgisayardan randevu alabilecekler

KUYRUK ÇİLESİ BİTTİ

HÜRRİYET Akdeniz'in aylar öncesinden duyurduğu ‘‘Alo SSK Hattı’’ nihayet hizmete girdi. Yaklaşık 50 milyar harcanarak kurulan sistemle SSK'lılar evlerinden Alo SSK Hattı'ı arayarak bilgisayardan randevu alacaklar. Başhekim Nebi Yılmaz, ‘‘Bu uygulama Türk sağlık hizmetleri sektöründe bir devrimdir. 76 yıldır kuyruklardan bıkmış olan vatandaşımız bu uygulama ile insanca yaşamanın onurunu hissedecektir’’ dedi.

GÜNDE 2 BİN 500 HASTA

Tüm masrafları hastane derneği tarafından karşılanan sisteme 32 telefon hattı bağlandı. Sistem bir saatte yaklaşık 1000 hastaya randevu verme yeteneğine sahip. SSK'ya günde ortalama 2 bin 500 hastanın müracaat ettiği düşünülürse telefonların kilitlenmesi söz konusu olmayacak. Sistem hastalara ertesi gün hangi poliklinikte hangi numarada ve saat kaçta hazır bulunması gerektiğini bildirecek. Serbülent ÖZKAN

Nasıl randevu alınacak?

346 70 00 numarayı arayın,

Bilgisayarın bildirdiği poliklinik numarasını tuşlayın,

Sigorta sicil numaranızı girin

Telesekreterin size verdiği randevu tarihini, saatini, polikliniği ve sıra numarasını bir yere not alın.

Verilen randevuyu kabul etmek için ‘‘1’’ tuşuna, tekrar dinlemek için ‘‘5’’ tuşuna, randevuyu iptal etmek için ise ‘‘9’’ tuşuna basın.

Not: Randevu alma işleminde bütün adımlar telesekreterden gelen talimata göre yapılmalıdır. Randevu almayan hastalar en son muayene edilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!