Alo, kocamı öldürdünüz mü

Güncelleme Tarihi:

Alo, kocamı öldürdünüz mü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 00:00

Gaziantep’te 3 aylık eşi Mehmet Ali Özdede’yi (22) öldürmeye azmettirmekten tutuklanan Emine Özdede’nin (20), cinayetin ardından cep telefonuyla sevgilisini arayarak "Kocamı öldürdünüz mü" diye sorduğu saptandı. İlk kez yargıç karşısına çıkan Emine Özdede, cinayeti işleyen sevgilisi Hasan Doğan’dan (19) korktuğu için sesini çıkaramadığını öne sürdü.

OTOMOBİL tamircisi Mehmet Ali Özdede, 26 Ağustos gecesi cep telefonundan aranan kişilerce, "Arabamız arızalandı, gelip bakar mısınız" diye çağrılmış, sabaha karşı evinin 500 metre ilerisindeki tren yolunda cesedi bulunmuştu.

Polis tarafından başlatılan teknik takip sonucunda cinayetin Emine Özdede’nin görüştüğü eski sevgilisi triko işçisi Hasan Doğan ile arkadaşı Mehmet Boğan (19) tarafından işlendiği belirlenmişti. Sanıklar hakkında Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, "nitelikli yağma" suçundan da 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Doğan, duruşmada şunları söyledi:

"Emine ile anlaştığımız gibi gece eşinin cep telefonunu gizli numaradan aradım. Söylediğimiz yere geldi. Sevgilimin kocasına önce arkadaşım Mehmet bıçakla vurdu. Sonra ben boğazını kestim. Tren raylarına yatırarak kaza süsü vermek istedik. Ama, tren gelmeden ceset bulundu. Emine’den saklandığımız sürede kullanmak için bileziklerinden birkaç tanesini kocasının cebine koymasını istemiştim. Ama cebinde bilezik de yoktu, para da. Cep telefonu vardı. Onu açıp kullandım. Cinayeti işledikten sonra Emine beni telefonla arayarak ’Kocamı öldürdünüz mü’ diye sordu. Ben de öldürdüğümüzü söyledim. Altınları kocasından korktuğu, anlayabileceğini düşündüğü için cebine koymadığını söyledi. Para lazım olduğunu söyledim. Gidip penceresinin önünden Emine’nin verdiği altınları aldım. Bozdurup harcadım. Sevgilim de bize yardım etti."

Mahkeme, delillerin ve eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!