Almanya'nın eski cumhurbaşkanı, Türk öğrencilere ağabeylik yapacak

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın eski cumhurbaşkanı, Türk öğrencilere ağabeylik yapacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2014 12:25

Almanya’nın eski cumhurbaşkanlarından Christian Wulff, Türk öğrencilere rehberlik edecek.

Haberin Devamı

Almanya Uyum Vakfı’nın “Kendi Yolunda İlerle“ projesi kapsamında Türk üniversite öğrencilerine rehberlik yapma önerisini tereddüt etmeden kabul eden Wulff, öğrenciler için bir anlamda ‘aağabey’ rolünü üstlenecek.

Cumhurbaşkanlığı döneminde 'İslam Almanya’ya aittir' beyanıyla hem büyük övgü toplayan hem de eleştirilere maruz kalan Christian Wulff, ‘Ganz Oben Ganz Unten’ başlıklı kitabını yazdıktan sonra hayatında açtığı yeni sayfada Türk öğrencilere rehberlik edecek.

Almanya Uyum Vakfı’ndan edinilen bilgilere göre Christian Wulff vakfın “Kendi Yolunda İlerle“ (Geh deinen Weg) adlı projesi kapsamında Türk üniversite öğrencilerine rehberlik yapma önerisini kabul etti. Wulff’un öneriye tereddütsüz ‘evet’ dediği ve rehberlik görevini severek kabul ettiği öğrenildi.

Almanya’da çoğulcu toplum yapısının yerleşmesi ve Türk-Alman ilişkilerinin gelişmesi için çaba sarf edeceğini her fırsatta dile getiren ve bu yaklaşımıyla da Türk göçmenlerin sempatisini kazanan eski Cumhurbaşkanı Wulff, öğrenciler için bir anlamda ‘ağabey’ rolünü üstlenecek ve öğrencilerin meslek hayatına atılmaları sürecinde destek verecek ve yol gösterici olacak.

Almanya Uyum Vakfı 2008 yılında Alman Yayıncılar Birliği tarafından kuruldu. Kurulduğundan bu yana vakfın hamiliğini Başbakan Angela Merkel yapıyor.

YENİ DÖNEM İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Federal Göç ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz’un yönetim kurulu üyesi olduğu Almanya Uyum Vakfı’nın rehberlik programı ile burslarından yararlanmak için yeni dönem başvuruları başladı.

“Kendi yolunda ilerle“ projesine katılacak öğrencilere yeni dönemde eski Cumhurbaşkanı Wulff’un yanı sıra ekonomi ve siyaset dünyasının önemli isimleri destek verecek. Rehberlik yapmayı kabul eden 200 isim arasında Federal Hükümet’in eski Göç ve Uyumdan Sorumlu Bakanı Maria Böhmer de bulunuyor.

Almanya’da yetişen göçmen ailelere mensup gençleri eşit şanslara kavuşturmayı amaçlayan vakıf bu yıl ilk kez olmak üzere genç film oyuncularına da burs verme kararı aldı. Oyunculuk da dahil olmak üzere “Kendi yolunda ilerle“ projesine katılmak için son başvuru tarihi 31 Ağustos olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!