Almanya'da öldürülen Türklerle ilgili iki video daha ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada öldürülen Türklerle ilgili iki video daha ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2011 12:31

Almanya'da aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütünün, Türkleri hedef alan cinayetleriyle ilgili iki video ortaya çıktı. Alman basınında videolardan alınan görüntüler "Nazi katillerin hastalıklı nefreti" başlığıyla yayınlandı.

Haberin Devamı

Almanya'da yaşayan sekiz Türk ile bir Yunan'ı öldüren aşırı sağcı NSU terör örgütünün, eylemleriyle ilgili hazırladığı iki video görüntüsü daha ortaya çıktı.

Bild gazetesinde yer alan haberde, Federal Suç Dairesi (BKA) uzmanlarının, Zwickau kentinde Kasım başında kundaklanan aşırı sağcıların evinde ele geçirilen bilgisayarın sabit diski üzerinde iki video görüntüsünü daha ortaya çıkardığı bildirildi.

Bilgisayarın yangında hasar görmesine rağmen uzmanların sabit diskin içeriğini yeniden yapılandırmayı başardığı belirtilen haberde, uzmanların, ortaya çıkarılan görüntülerin, daha önce bulunan ve 2007 yılına ait olan görüntülerden önce yapılmış olduğunu tahmin ettiği ifade edildi.

İŞTE O VİDEOLARDAN KARELER / FOTO GALERİ

"KATİLLERİN HASTALIKLI NEFRETİ"

Haberin Devamı

Bild'in internet sitesinde videolardan alınan bazı ekran görüntüleri, "Nazi katillerin hastalıklı nefreti" başlığı altında yayınlandı. Görüntülerde NSU'nun sık sık Pembe Panter çizgi filmlerinden görüntüler kullanmış olması da dikkat çekti.

BKA uzmanları, "yüksek teknoloji kullanılarak hazırlanmış" bu videoların Zwickau'da ortaya çıkartılan örgütün, cinayetleri başından beri bir terör eylemi olarak planladığını gösterdiğini belirtti.

Haberde, videoların birinde "Eylemlerimiz kendini açıklıyor" şeklinde sözlerin de yer aldığı ifade edildi.

TEKER TEKER YAKALANIYORLAR

Almanya'da son olarak Pazar günü, 2000-2006 yılları arasında bu cinayetleri işleyen katillere yardımcı olduğu gerekçesiyle Matthias D. (36) adlı bir Alman daha gözaltına alınmıştı. Matthias D'nin, NSU'ya iki olayda yardımcı olmakla suçlandığı bildirilmişti.

Matthias D., NSU'ya, Zwickau kentinde kiralık iki ev bulduğu, bu evlerden birini 2001 yılının Mayıs ayında, diğerini de 2008 yılının Mart ayında kiralamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!