Almanya terör şüphelilerinin dinini de kayda alacak

Güncelleme Tarihi:

Almanya terör şüphelilerinin dinini de kayda alacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 16:45

Almanya'da, şüphelilere ait bilgilerin toplandığı terörle mücadele bilgi bankasındaki verilere kişinin dininin de ekleneceği bildirildi.

İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, Focus dergisine yaptığı açıklamada, terörle mücadele bilgi bankasının kapsamının Eylül sonuna kadar genişletileceğini belirterek, "Bilgi bankasına kişiler hakkında hangi bilgilerin eklenmesi gerektiğini görüşüyoruz. Örneğin kişinin dini. Meslek bilgilerinin yanı sıra kişinin dini de önemli bir kriter" dedi.

Amaçlarının Müslümanları zan altında bırakmak olmadığını ifade eden Schaeuble, "Ancak İslamcı kökten dincilerden kaynaklanan tehlikeyi göz önünde bulundurduğumuzda, inancın kaydedilmesi doğru bir karar. Bu işlem ile din özgürlüğü ihlal edilmiş olmaz" diye konuştu.

Schaeuble, video kameralarla yapılan kontrollerin de olası suç olaylarının engellenmesi konusunda işe yarar bir yöntem olduğunu, garlar, havaalanları, ana caddeler ve meydanların video kameralarla izlenmesinin doğru olacağını kaydetti.

Schaeuble ayrıca, internette yayınlanan bazı tehlikeli bilgilerin silinmesinin mümkün olmadığını, ancak bu sayfaların kontrol edilebileceğini söyledi.
Schaeuble, alınan yoğun güvenlik önlemlerine vatandaşların nasıl tepki gösterdiğinin sorulması üzerine de “Kanaatimce kamuoyu gerekli olan bu tedbirleri kabullendi” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!