Almanya tepkisi: Daha kötüsünü yapıyorsunuz

Güncelleme Tarihi:

Almanya tepkisi: Daha kötüsünü yapıyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 21:44

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk bakanların referandum toplantılarına izin vermeyen Almanya’ya tepki gösterirken AK Parti hükümetini de eleştirdi. Bulgaristan’da seçilen Türk asıllı Erdinç İsmail Hayrullah’ın Türkiye’de propaganda yapmasının engellenmesini örnek gösteren Kılıçdaroğlu, dünkü Meclis grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

DÖNÜP KENDİNİZE BAKMANIZ LAZIM

“İki Sayın Bakan Almanya’ya gidip konuşma yapacak. Konuşmalı, orada vatandaşlarımız var, onlar da oy kullanacaklar ama iki bakana izin verilmemesi, hem iktidar kanadından hem bizim tarafımızdan tepkiyle karşılandı. Almanya’ya denildi ki, ‘Demokrasiden söz ediyorsan bizim bakanlarımızı engellememen gerekir.’ Bir konuyu eleştiriyorsanız önce dönüp kendinize bakmanız lazım.

BULGARİSTAN’I ÖRNEK GÖSTERDİ

Bulgaristan’dan malum çok sayıda Türk kökenli vatandaş geldi. Bunlar aynı zamanda hem Türk hem de Bulgar vatandaşı. Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi kurdular, dolayısıyla seçimler olduğu zaman Türkiye’ye gelip propaganda yapıyorlar. Bulgaristan’da Erdinç İsmail Hayrullah, Bulgar Parlamentosu’nda Bulgaristan Türkiye Dostluk Grubu Başkanı aynı zamanda. Seçimler yapılacak Türkiye’ye gelmek, propaganda yapmak istedi, bunun Türkiye’ye girişini Dışişleri Bakanlığı yasakladı. Aynı şeyi sen yapıyorsun? Binali Yıldırım’a ve Cumhurbaşkanı’na sormak istiyorum. Bu Türk vatandaşının Türkiye’deki çifte vatandaş olan insanlara kavuşmasını, gelip burada propaganda yapmasını hangi gerekçeyle kabul etmiyorsunuz?

Haberin Devamı

BU ÇİFTE STANDART OLUR MU?

Türkiye Cumhuriyeti gibi dünyada saygınlığı olan bir devlet, kendi itibarını ayaklar altına almaz, yükseltmek ister, bunun mücadelesini verir. Almanya’ya kızıyorsunuz daha kötüsünü siz yapıyorsunuz. Siyaset çifte standardı kaldırmaz. Sen nasıl Almanya’ya gidiyorsan Bulgaristan’daki Türk ve Müslüman olan kişi de Türkiye’ye gelmeli, çıkıp kendi propagandasını yapmalı. Buna izin vermeliydiniz.”

600 VEKİLİ MAHSUNİ İLE ANLATTI

ANAYASA’nın içinde tuzak var. 18 yaşındaki çocuğu vekil yapacağız, askerlikten muaf tutacağız. Bu beylerin çocukları milletvekili olacak, askerlikten muaf olacak, iki yıl içinde emekliliğe hak kazanacak. Sizin çocuklarınız El Bab’da hayatını verirken, kendi çocukları için ikbal hazırlıyorlar. Milletvekili sayısını 600’e çıkarıyorlar. Milli iradenin tecelli olması için yüzde 10 barajını kaldıracaksın. Âşık Mahsuni Şerif’in güzel bir dörtlüğü var. Milletin sırtından doyan doyana...

Haberin Devamı

ÇANAKKALE TÜRKÜSÜYLE KARŞILADILAR

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, dün partisinin Meclis grup toplantısına gelişinde sürprizle karşılaştı. Toplantıyı izlemek için gelen kadınlar, Kılıçdaroğlu’nu, Çanakkale türküsü söyleyerek karşıladılar. Kılıçdaroğlu, yerine oturduktan sonra türküye eşlik etti. Toplantıya kadınların yoğun ilgisi nedeniyle bazı milletvekilleri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını ayakta dinlemek zorunda kaldılar. 

Almanya tepkisi: Daha kötüsünü yapıyorsunuz

40 KİŞİLİK OTOBÜSTE BİLE 2 KAPTAN VAR

Tek adam dünyaya hükümdar olmaz. Bu doğru değildir, yanlıştır. Tek adam rejimi olmaz, akıl akıldan üstündür, dedelerimiz söylemiş. Türkiye birilerinin çiftliği olamaz, olmamalıdır. Kimse bize Cumhuriyet’i altın tabak içinde sunmadı, bizim sınırlarımızı birisi gelip çizmedi. Tek kişi hükümran olmamış, oturmuşlar beraber karar vermişler. Efendim deniliyor ki, ‘Bir direksiyonda iki kişi olmaz.’ Bunlar uçağı biliyorlar, kokpite de giriyorlar pilotların oturduğu yere. Orada baksınlar iki pilot var. Bunlar otobüsle Ankara’dan Van’a geldiler mi? 40 yolcu için otobüste iki kaptan olur. 40 yolcunun hayatını tek kaptana teslim etmezler. Şimdi 80 milyonu bir kişiye emanet ediyoruz. 80 milyon bir kişiye emanet edilir mi? 40 yolcuyu iki kaptana teslim ediyorsan 80 milyonu bir kişiye teslim edemezsin. (Rifat BAŞARAN/ANKARA)

BAKMADAN GEÇME!