Almanya’da rehine krizi: 5 ölü

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da rehine krizi: 5 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 00:00

Almanya’nın Karlsruhe kentinde dün sabah saatlerinde meydana gelen rehin alma olayı kanlı bitti.

Haberin Devamı

Kentin Nordstadt semtindeki Kanal Weg’de bulunan bir apartmanın çatı katında bulunan dairede dün sabah 09.00 saatlerinde meydana gelen olayda Gaziantepli çilingir Mustafa Güler’in de bulunduğu 5 kişi öldü.

Edinilen bilgilere göre yeni ev sahibi, sosyal danışman, çilingir ve icra memuruyla birlikte eski sahibinin çıkmakta direndiği eve gitti. Evsahibi kapıyı açmayınca icra memuru, çilingiri devreye sokmak istedi. Evde birçok silahı olduğu öğrenilen adı açıklanmayan Alman ev sahibi, bu esnada kapıyı açarak evine gelen 4 kişiyi içeriye alarak oturma odasında oturmalarını söyledi. 53 yaşındaki işsiz Alman, bunu reddeden icra memurunu iki kez bacağından vurdu. Daha sonra Mustafa Güler’den diğer kişilerin ellerini bağlamasını istedi.

Engellemeye çalıştı

Haberin Devamı

Beraber geldiği iki kişinin ellerini bağlayan 33 yaşındaki Mustafa Güler, kendi ellerini bağlamaya çalışan rehineciyi engellemek için üzerine atıldığı sırada, üzerinde el bombaları ve makineli tüfek olduğu bildirilen Alman adam tarafından vuruldu. Saldırgan, rehin aldığı 4 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.

3. kez baba olacaktı

Karlsruhe’de çilingirlik yapan Mustafa Güler evli ve Fatma (5) ile Selin (9) adında iki çocuk babasıydı.
3. kez baba olmaya hazırlanan Mustafa Güler’in eşi Zeynep Güler’in hamile olduğu ve önümüzdeki hafta doğum yapacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!