Almanya’da bu kez ‘uçan halı’ krizi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da bu kez ‘uçan halı’ krizi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2012 00:00

Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, tanıdık bir işadamının eşinden kredi aldığı ve dostlarının evlerinde “Bedava” tatil yaptığı suçlamaları yüzünden görevi bırakmak zorunda kalmasının ardından şimdi de Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Dirk Niebel’in başı “Gümrüksüz halı” yüzünden ciddi bir biçimde ağrımaya başladı.

Haberin Devamı

Almanya’nın önde gelen haftalık dergilerinden “Der Spiegel”in internet sitesinde, Hür Demokrat Partili (FDP) Bakan Niebel’in Afganistan’da satın aldığı bir halıyı yurtdışı istihbarattan sorumlu Federal Haberalma Servisi (BND) özel jetiyle Almanya’ya getirttiğine ve gümrük ödemediğine yer vermesi, muhalefeti ayağa kaldırdı. Anamuhalefet Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Thomas Oppermann, “Biz, Bakan Niebel’den zaman kaybetmeden bu suçlamalarla ilgili açıklamalarda bulunmasını bekliyoruz” dedi. SPD’li politikacı, “Vergi kaçırmak FDP’nin geleneğidir” diyerek ağır suçlamalarda bulundu. Almanya Başbakanı Angela Merkel de bakandan gümrüğü ödemesini istedi.

200 euro’luk vergi için

Bakan Niebel’in 1.400 euro’ya Afganistan’da aldığı yaklaşık 30 kilo ağırlığındaki halıyı istihbarata ait bir uçağın getirdiğini, gümrüğünü ödemede geciktiğini doğruladı. Niebel, bu gecikmeden üzüntü duyduğunu belirtti. 1400 euro’luk bir halı için 200 euro’luk bir gümrük vergisinin söz konusu olacağı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!