Almanya, Afrika'ya açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya, Afrikaya açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2014 09:58

Afrika’da eğitim ve bilim işbirliğini artıracak Almanya, 2014-2018 yılı Afrika’ya yönelik strateji belgesi hazırladı. Çevre, sağlık, bioekonomi, toplumsal gelişim, kaynak yönetimi ve yeraltı zenginliği, dönüşüm gibi konularda araştırmalar için bütçe 50,8 milyon Euro’ya yükseltildi.

Haberin Devamı

Federal hükümet, eğitim politikasına uluslararası boyut kazandırmak için yurt dışı açılımlarına devam ediyor. 2014 yılını Türk- Alman Bilim Yılı ilan eden Almanya ikinci bir adam daha atarak 2014- 2018 yıllarında Afrika ile eğitim ve bilim işbirliğini artırmak istiyor. Afrika Birliği ile strateji belgesi

Almanya, Afrikaya açılıyor

Johanna Wanka

imzalayan Almanya, 2018’ye kadar birçok Afrika ülkesiyle eğitim ve bilim işbirliğine gidecek.

Başkent Berlin’de Afrika Birliği Eğitim, Bilim ve Teknoloji Komiseri Dr. Paul- Martial İkounga ile birlikte açıklama yapan Federal Eğitim ve Bilim Bakanı Prof. Johanna Wanka (CDU), Afrika’nın Almanya’nın bilim ortağı olacağını söyledi. Afrika deyince birçoklarının aklına yeraltı madenlerin geldiğini ifade eden Wanka, Almanya’nın Afrika’nın zenginliğinin o bölgelerde değerlendirilmesini istediğini bunun aynı zamanda Afrika için istihdam sağlayacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Afrika ile eğitim ve bilim işbirliğinin 1970’lerde başladığını hatırlatan Bilim Bakanı Wanka, bugüne kadar binden fazla proje gerçekleştirdiklerini ifade etti. Afrika’nın son yıllarda siyasi ve ekonomik olarak gelişme gösterdiğini söyleyen Afrika Birliği Bilim ve Teknoloji Komiseri Dr. İkounga da, Afrika ülkelerinin Almanya ile eğitim ve bilim işbirliğine sıcak baktıklarını söyledi. Almanya, 2018 yılına kadar Afrika’nın birçok ülkesine çevre, sağlık, bioekonomi, toplumsal gelişim, kaynak yönetimi ve yeraltı zenginliği, transformasyon gibi alanları kapsayan yeni araştırma merkezleri kurmayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!