Alman vatandaşı Tolu tahliye oldu

Güncelleme Tarihi:

Alman vatandaşı Tolu tahliye oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 23:09

MLKP terör örgütü üyesi olduğu ve örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla yargılanan Etkin Haber Ajansı (ETHA) dış haberler servisi çevirmeni Alman vatandaşı Meşale Tolu’nun da aralarında bulunduğu 6 kişi yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol uygulanarak tahliye edildi. 18 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık kalmadı.

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİ DE DURUŞMAYI İZLEDİ

İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 6’sı tutuklu 18 sanık katıldı. Duruşmayı Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Alman Gazeteci Günther Wallraff ve Alman milletvekilleri de izledi. Savcı, tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak sanıkların tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti 6 sanığın, tutuklu kaldıkları süre ve suç vasfının değişme ihtimalini dikkate alarak yurtdışına çıkış yasağı ve imza adli kontrolü uygulayarak tahliyesine karar verdi. Eksikliklerin giderilmesi için duruşma ertelendi.

Davanın ardından açıklama yapan baba Ali Rıza Tolu, “Kızımın 8.5 aydır içerde suçsuz yere yattığını düşünüyorum, bana göre adalet yerini buldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!