Alman turiste özel koruma

Güncelleme Tarihi:

Alman turiste özel koruma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Almanya'nın yüksek tirajlı haftalık dergilerinden Stern, son sayısında ‘‘Tatil Kaosu’’ başlığı altında, tüm dünyada turizm sektöründeki krizi değerlendirdi. Turizmi kapak konusu yapan Stern, Türkiye'ye de geniş yer ayırdı ve Türk turizm sektörünün Kosova savaşıyla PKK teröründen bu yaz önemli ölçüde zarar göreceğini öne sürdü. ‘‘Hemen gitmeli - Ama nereye?’’ başlığı altında Alman turistlerin yaz tatillerini nerede geçirmeye karar veremediklerini de belirten Stern, balkanlar'daki savaşın İspanya ve Tunus'a yarayacağı kaydedildi.

Şu anda Türkiye tatillerinden vazgeçen turist sayısının yüzde 60 civarında olduğuna dikkat çekilen yazıda, Antalya örnek gösterildi. Türk turizmcilerin sektöre canlılık getirmek için çabalarına da değinen dergi, Antalya ve çevresindeki tatil köylerinde turistlerin can güvenliği için tedbirler alındığı, özel korumaların görevlendirildiği belirtildi.

Öte yandan Antalya yöresindeki seyahat acenteleri, turizm sektöründe daha yüksek kaliteyi yakalamak ve maliyeti düşürmek amacıyla güçbirliğine gitme kararı aldı. Turizm Birleşik Seyahat Acenteleri Derneği (TUBİSAD) tarafından başlatılan tur ve transfer birliği uygulamasının Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildiği, acentelerin 2000 yılından itibaren de katalog, uçak ve otel kontenjanları birliğine gidecekleri bildirildi.

Kosova'daki savaş tüm Akdeniz turizmini etkiledi, ama bundan PKK tehdidi nedeniyle en çok zararı Türkiye gördü. Alman gazetecilerdeki önyargılar ve bilgisizlik nedeniyle Türkiye'ye ‘‘tehlikeli‘‘ bir ülke gözüyle bakılıyor. Stern dergisinin son sayısında Antalya va çevresindeki işletmelerin Alman turiste özel güvenlik sağladığını yazdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!