Alman televizyonu da Tarkan'a sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Alman televizyonu da Tarkana sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2001 00:00


Haberin Devamı

Erkeklerle çekilmiş fotoğraflarının medyaya yansımasından sonra Türkiye'yi sosyal bir cehenneme benzeten ünlü popçu Tarkan'a Almanlar sahip çıktı. Önceki akşam Almanya'nın dünyaca ünlü TV kanalı RTL'in ‘‘Panorama’’ programında, pop starı Tarkan'ın fotoğraflarının yayınlanması üzerine Türkiye'de kıyamet koptuğu anlatıldı.

Tarkan'ın konserlerinden görüntüler eşliğinde verilen haber, ilk olarak Türkiye saatiyle saat 18.30'da ‘‘Panorama’’ programında verildi. Ardından da saat başı haberlerde tekrar edildi. Alman vatandaşlarla yapılan röportajlara da yer verilen programda, Tarkan'a yapılanın insan haklarına aykırı olduğunun altı çizildi. Haberde, Tarkan gibi uluslararası bir sanatçının, medya yüzünden ülkeyi terk etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Şantaja dava

Ünlü pop star Tarkan'ın fotoğraflarını bir televizyon kanalına veren Süleyman Şahin hakkında ‘Tehdit ederek çıkar sağlamak’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Amerika'da bir taşıma şirketinin şoförü olarak çalışan Şahin'in, ele geçirdiği fotoğrafları Tarkan'ın menajerlerine 235 bin dolara basına satmak istediği belirtildi. Tarkan'ın Amerika'daki menajeri Michael Lang ve Türkiye'deki menajeri Uygar Ataç'la yapılan görüşmelerde fiyatı 135 bin dolara kadar indirdiği dile getirildi.

İfadesinde parayı vermek istemeyen müşteki taraf tarafından üstü kapalı bir şekilde tehdit edildiğini öne süren Şahin'in korktuğu için fotoğraflardan kurtulmak amacıyla, para almadan Show TV'nin İzmir bürosuna eniştesi Mustafa Şeker'le birlikte teslim ettiği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!