Alman Patriot Birliği 2015'te de Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Alman Patriot Birliği 2015te de Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 23:02

ALMANYA Savunma Bakanlığı Parlamento Daimi Sekreteri Dr. Ralf Brauksiepi, Suriye’den gelebilecek olası tehditlere karşı geçen yıl Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Alman Patriot Birliği’nin 2015’te de görevini sürdüreceğini söyledi.

Haberin Devamı

Almanya Savunma Bakanlığı Parlamento Daimi Sekreteri Dr. Ralf Brauksiepi, 5’inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar’a, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından verilen Almanya Silahlı Kuvvetleri Gümüş Şeref Madalyası’nı takdim etti. Alman Patriot Birliği’nin konuşlandırıldığı Gazi Kışlası’nda düzenlenen ve Adana 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse’nin de katıldığı törende Türk ve Alman askerleri de yer aldı. Türkiye, Almanya ve NATO bayraklarının altında düzenlenen törende, her iki ülkenin milli marşı okundu. Genel Sekreter Dr. Brauksiepi ve Tümgeneral Köse’nin birlikleri selamlamasının ardından Dr. Brauksiepi, Kurmay Albay Kerim Acar’a Alman Silahlı Kuvvetleri’nin en yüksek askeri nişanı olan Gümüş Şeref Madalyası’nı takdim etti.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dr. Brauksiepi, 21 Ocak 2013’ten bu yana Gazi Kışlası’nda konuşlu bulunan ülkesinin patriot birliğinin 2015 yılında da Türkiye’de görev yapacağını kaydetti.

Dr. Braukiepi, Gazi Kışlası’nda bulunmaktan onur ve şeref duyduğunu belirterek, "Buraya gelerek müttefikliğimizin, iki ülke arasındaki bağları hem güçlendirip hem de bizim için burada görev yapan Türk ve Alman askerlerimizi ziyaret ettim" dedi.

Dr. Brauksiepi, Türkiye’de görev yapan Patriot Birliği ile ilgili çalışmaların önümüzdeki ay Alman parlamentosunda ele alınacağını belirterek, "Mandalarımızın kalması senelik uzatılıyor. Şuan için bu mandanın da bir sene uzatılacağını belirtebilirim. Binin hakkındaki çalışmalar ve görüşmeler önümüzdeki ayda konuşulacaktır. Şu anki duruma göre de hava savunma birliklerimizin 2015 yılında da Türkiye’de duracağını bildirebilirim" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!