Alman kadının cenazesine imam gelmedi

Güncelleme Tarihi:

Alman kadının cenazesine imam gelmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2009 16:36

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne yerleşen Alman uyruklu 70 yaşındaki Boellert Massel, kanserden yaşamını yitirdi. Alanya'da gömülmek isteyen, cenazesinde hem papaz hem de imamın bulunmasını vasiyet eden Massel'in cenazesine, imam da çağrıldı.

Haberin Devamı

Ancak cenaze töreninin öğle namazı saatinde yapılması nedeniyle imam, zaman istedi. Ancak sıcak hava nedeniyle cenaze, Antalya Nikolaus Kilisesi Papazı Rainer Korten'in yönettiği cenaze törenin ardından imamın gelmesi beklenmeden toprağa verildi. Ancak Alman kadının vasiyetinin yerine getirilmesi için cenaze törenine katılan Müslüman cemaat, Fatiha Suresi'ni okudu.

Eşiyle birlikte yaklaşık 9 yıl önce geldikleri Alanya'da yaşamaya karar veren ve ilçeye yerleşen ve bir süredir meme kanseri tedavisi gören Alman uyruklu Boellert Massel, dün yaşamını yitirdi. Ölmeden önce Alanya'ya gömülmek istediğini ve cenazesinde bir imamın da bulunmasını vasiyet eden Alman kadının cenazesi, defnedilmek üzere bugün Alanya Belediyesi Yabancılar Mezarlığı'na getirildi.

Haberin Devamı

Antalya Nikolaus Kilisesi Papazı Rainer Korten'in yönettiği cenaze töreninde, Massel'in Türk komşuları da dualar okudu. Saat 13.00'deki cenaze törenine imamın da gelmesi beklendi. Massel'in bir Türk arkadaşı cep telefonuyla imamı arayarak cenazeye gelip gelemeyeceğini sordu. Ancak cenaze töreninin öğle namazı saatinde yapılması nedeniyle imam, töreni düzenleyenlerden, görevli olduğu camide namazı kıldırdıktan sonra geleceğini belirterek, zaman istedi. Ancak sıcak hava nedeniyle cenaze bekletilemedi.

Bunun üzerine Alman kadının vasiyetinin yerine getirilmesi için cenaze törenine katılan Müslüman cemaat, Fatiha Suresi'ni okuyarak cenazeyi toprağa verdi. Defin işlemi sırasında tabutu tutan halatlardan birinin görevlilerin elinden kayması sonucu tabut düşme tehlikesi atlattı.

Alman kadının 47 yıllık eşi Jürgen Ernst Karl Massel, kendisinin de eşinin yanında mezar yeri aldığını belirterek, “Alanya ve Türkler'i çok seviyorduk. Bu nedenle eşimle son günlerimizde burada yaşamaya karar vermiştik. Eşim şu anda en çok sevdiği yerde yatıyor ve çok mutlu. Ben de onun yanında mezar yeri aldım ve buraya defnedileceğim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!