Alman doktorun sünnet ettiği Ekrem öldü

Güncelleme Tarihi:

Alman doktorun sünnet ettiği Ekrem öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Almanya''nın Köln Kenti'nde yaşayan Türker Ailesi'nde sünnet, yasla sonuçlandı. İkinci yaş günü kutlandıktan bir hafta sonra sünnet edilmek üzere doktora götürülen Ekrem Erdinç, kendisine verilen narkozdan sonra komaya girerek öldü.

Ekrem'in dedesi Hacı Türker, torununun ölümünden Alman pratisyen doktor B.H., ile Alman narkozitör S.N.'yi sorumlu tuttu. Turp gibi sağlıklı torununun 10 dakika içinde komaya girdiğini anlatan acılı dede, şunları söyledi:

‘‘Ekrem'i önce doktora muayene ettirdik. Doktor deride bir iltihap olduğunu söyleyerek bir hafta beklememizi istedi. Daha sonra gittiğimizde ise torunum sünnete hazırlandı. Narkoz yapılacağını bildirdiler. Ancak damarı bulamadıkları için makattan narkoz yaptılar. Torunumun yanına gittiğimizde gelinim Derya,‘‘Soluk almasında düzensizlik var’’ deyince doktorlar, ‘‘Bu normal’’ dediler. Daha sonra soluk almayan ve yüzü sararan torunum hastaneye kaldırıldı. Bir hafta sonra da can verdi. Cenazeyi ise geçen gün Yozgat'a götürdük.’’

Doktorların ifadelerinde, Ekrem'in sünnet edilirken makinelere bağlı olduğu yolunda ifade verdiklerine işaret eden Hacı Türker, ‘‘Çocuk sünnet sırasında makineye falan bağlanmamıştı. Hatıra olsun diye çektiğimiz fotoğrafta da torunumun makinelere bağlı olmadığı görülüyor. Polis filmi delil sayarak aldı’’ dedi.

Bu arada, narkoz konusunda görüş aldığınmız uzmanlar, ‘‘Makattan verilen sıvı narkozu kontrol zordur. Az verirsiniz hasta acı duyar, çok verirsiniz ölüme neden olabilr. Ayrıca, 3 yaşından küçüklere muayenehanede operasyon yapmak yasaktır’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!