Allah düşmanın bile şereflisini versin

Güncelleme Tarihi:

Allah düşmanın bile şereflisini versin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 00:00

Bitlis’teki PKK’lı saldırısında şehit olan 5 polis son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Bülent Emen’in 17 Ekim’de Facebook’a yazdığı “Allah düşmanın bile şereflisini versin” başlıklı yazısı dikkat çekti.

Haberin Devamı

BİTLİS, Güroymak’ta önceki gün, uzaktan kumandalı bombanın polis aracı geçerken patlaması sonucu şehit olan 5 polis dün son yolculuklarına uğurlandı. 3 sivilin de yaşamını yitirdiği saldırıdan yaralı kurtulan 10 yaşındaki Elif Eraslan da dün yaşam savaşını yitirdi. Böylece saldırıda ölenlerin sayısı 9’a yükseldi.
Göroymak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli şehit polis memurları Şaban Kılıçaslan, Bülent Emen, Volkan Sabaz, Kamuran Ercan ve Yalçın Demir için ilk tören Bitlis Emniyet Müdürlüğü’ne ait halı sahada düzenlendi. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’ın da katıldığı törende, Volkan Sabaz’ın, 19 Kasım’da yapılacak düğünü bekleyen, Bitlis’te kuaförlük yapan nişanlısı Berna Soylu uzun süre tabuta sarılarak ağladı.

ŞEHİT POLİSLER MEMLEKETLERİNE BÖYLE UĞURLANDI / WEB TV

Mehmet Kılıçlar, teröristlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını beliterek, “Kahramanca görev yapan aziz şehitlerimiz, sizler terör örgütüne karşı verdiğimiz her türlü mücadelede bizleri yalnız bırakmadınız. Bizlere bıraktığınız emanetlerinize sahip çıkacağız” dedi. Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç’ın duasının ardından şehit polisler Şaban Kılıçaslan’ın cenazesi memleketi Adana’ya, Bülent Emen’in cenazesi Balıkesir’e, Volkan Sabaz’ın cenazesi Kocaeli’ye, Kamuran Ercan’ın cenazesi Van’a ve Yalçın Demir’in cenazesi de Ağrı’ya gönderildi. Kamuran Ercan’ın cenazesi, dün Şabaniye Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDEN KARELER / FOTO GALERİ

Bu arada Muş’un Kırköy Beldesi’ndeki anasınıfı açılışına giden Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ağabeyi Hasan Gülbaran ve eşi Saadet Gülbaran, Güroymak’ta, patlamanın yaşandığı yoldan, bir kaç saat önce geçmişti. Aralarında işkadınlarının bulunduğu heyet, Muş Havalimanı’ndan ayrılırken, Güroymak’taki patlama meydana geldi.

Facebook’ta

ŞEHİT Bülent Emen’in (38), 17 Ekim’de Facebook’ta yazdığı son mesajı şöyle: “Vergi vermezsin, yardım alırsın. Fatura ödemezsin, bizden keserler. Cahilim dersin, öğretmeni şehit edersin. Hastayım dersin, doktoru şehit edersin. Yolumuz yok dersin, mühendisi şehit edersin. Asfaltı kazar, mayınla patlatırsın. Sıkıntın varsa, gel uzlaşalım, kardeşçe yaşayalım dersin, olmaz bu topraklar bizim diye iddia edersin. Biz bu toprakları kanla aldık, kanla veririz deriz, savaşalım deriz, pis faşist dersin. Arkamızı döndüğümüzde pusu kurarsın. Bıktık kardeş ayaklarından, Allah düşmanın bile şereflisini versin.”

Davetiye hazırdı

AİLESİ İzmit’te oturan ve 7 Ekim’de Berna Sabaz ile nikahlanan şehit Volkan Sabaz, düğününü Facebook’ta “Volkan- Berna’nın düğünü 19 Kasım 2011 Cumartesi günü saat 19.00’da, İzmit Fuarı göl kenarı Kuloğlu Tesislerinde” yazısıyla duyurmuştu.

3 kardeş ile amcaya veda

BİTLİS’te yeğenleriyle birlikte, eşini öldüren kardeşinin mahkemesine polis aracının arkasından giderken, yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaşamını yitiren amca ve 3 kardeş toprağa verildi. Kardeşler Hiramuz (4), Ferit (23) ve amcaları Cahit Eraslan (30) önceki gece toprağa verildi. Bitlis Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren Elif Eraslan (10) ise dün sabah Kadiriler Mezarlığı’na defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!