Alkışlanacak bir uygulama

Güncelleme Tarihi:

Alkışlanacak bir uygulama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yerinden yönetimin ilk örneği Isparta Senirkent'te gerçekleştirildi. Vali H. İbrahim Daşöz, amaçlarının sorunları yerinde çözmek olduğunu söyledi.

ISPARTA İl Genel Meclisi sorunları yerinde tartışıp çözüm bulmak amacıyla ilçelerde yapacağı toplantının ilkini Senirkent'te gerçekleştirdi. Vali H. İbrahim Daşöz'ün başkanlığındaki toplantıya kaymakam, daire müdürleri, belediye başkanları ile muhtarlar katıldı.

Sorunların çözümünde vatandaşla devletin el ele vermesi gerektiğini belirten Daşöz, ‘‘Mutlu bir adım atıldı. Bu toplantılar tüm ilçelerde yapılacak. Böylece yıllardır tartışılan yerinden yönetim modeli de işlerlik kazanmış olacak. Yani herkes taşın altına eline koyacak ’’ dedi.

İlçelerin tüm sorunlarının bu platformlarda masaya yatırılacağını bildiren Vali Daşöz, toplantılarda seçilmişlerle atanmışların kaynaşma olanağı bulacağını da söyledi. Daşöz'den sonra kürsüye gelen Senirkent Kaymakamı Günay Öztürk ilçenin sorunlarını anlattı.

Toplantıda daha sonra Kaymakam Öztürk'ün önerileri doğrultusunda, Yassıören'in inanç turizmi kapsamına alınması, Senirkent-Isparta yolundaki bazı bölgelerin düzeltilmesi, bağ alanlarının genişletilmesi ve Suma Fabrikası'nın kurulması gibi sorunlar tartışıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!