Alitalia misillemesi

Güncelleme Tarihi:

Alitalia misillemesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

İtalya'nın ikinci sınıf muamelesine aynı karşılığı verdik

İtalya Sivil Havacılık Teşkilatı'nın THY'nin Milano seferini yapan uçaklarını Malpensa Havalimanı'nın altyapısı tamamlanmamış olan T-2 terminaline indirme uygulamasını sürdürmesi üzerine, Türkiye de ara verdiği misillemeyi dün tekrar başlattı. Ancak dün gelen İtalyan uçağı, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ün açıkladığı Çorlu Havalimanı'na değil, Atatürk Havalimanı'na indi. Ama yolcular yeni dış hatlar terminali yerine, 16 Ocak'tan bu yana kapalı olan C Terminali'nden çıkartıldılar.

Türkiye İtalya'ya misilleme olarak Milano'dan gelen Alitalia uçaklarını 1999 Aralık ayı ortalarından itibaren Atatürk Havalimanı C Terminali'ne indirmeye başlamış, yeni Dış Hatlar Terminali'nin hizmete girmesiyle C Terminali kapatıldığı için bu misilleme 16 Ocakta son bulmuştu. Önceki gün Atatürk Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, gazetecilerin soruları üzerine, Alitalia'nın Milano'dan gelen uçaklarının dünden itibaren Çorlu Havalimanı'na indirileceğini söylemişti.

DIŞIŞLERİ DEVREDE

Ancak dün Milano-İstanbul seferini yapan İtalyan uçağı, İstanbul'a uçuş iznini, merkezi Brüksel'de bulunan ve Avrupa hava trafiğini yöneten Eurocontrol'den 24 saat önce aldığı için dün İstanbul'a iniş izni verildi. Alitalia'nın Milano'dan gelen uçaklarının Çorlu'ya indirilmesi kararı üzerine Türk Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Kemal Ünlü, genel müdürlükten kendilerine yeni bir yazı geldiğini belirterek, ‘‘Dışişleri Bakanlığı'nın ricası üzerine 1 hafta süreyle C Terminali'ni kullanacaklar. 15-17 Şubat tarihleri arasında İtalya Dış Ticaret Bakanı Türkiye'ye gelecek. Konu görüşülecek ve bir karara bağlanacak. Bütün bunlara rağmen tutumlarını değiştirmezlerse Milano'dan gelen Alitalia uçakları Çorlu'ya inecek’’ dedi. C terminaline indirilen Alitalia yolcuları, pasaport ve bagaj işlemlerinin tamamlanması için geçici olarak hizmete açılan bomboş terminalde bir süre beklemek zorunda kaldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!